От х:

Днес в x:

В 30 училищни паралелки в Хасковска област със 100 % съгласие от родителите за тестване

Седем паралелки с ученици от първи до четвърти клас в Хасково са със 100-процентово съгласие от страна на родителите за тестване на децата.

В региона на Хасково със 100 % родителско съгласие са общо 30 паралелки. Децата във всички тях ще се върнат присъствeно на училище. Обобщението на базата на данните от Регионалното управление по образованието, изнесоха днес от Областна администрация.

За 33 паралелки в областта съгласието на родителите е от 90 до 96 %- Учениците също се връщат в клас.

В ОУ „Св. Иван Рилски“ Хасково общо 17 от 25 паралелки ще учат присъствено, в ОУ „Христо Смирненски“ – 13 от общо 17 и в ОУ „Св. Климент Охридски“ – 12 от 14.

В 6 общини има и паралелки, в които никой от родителите не е дал съгласие учениците да бъдат изследвани с щадящи тестове за Ковид-19. Става въпрос за 8 паралелки в община Хасково, 16 паралелки – в община Димитровград, 4 – в община Харманли, 5 – в община Стамболово, 6 – в община Ивайловград и 7 – в Тополовградско.

Към този момент в областта няма доставка на щадящите тестове.

Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички училища в община Симеоновград, след като днес 14-дневната заболяемост там премина 500 на 100 000 население. Така общините, в областта, в които към момента учениците са изцяло на обучение са вече седем.

 

Щадящи тестове, които позволяват връщането на малките ученици в клас в страната вече има в 13 области. За останалите 15 фирмата, с която Министерството на здравеопазването сключи договор, не изпълни доставката в срок. В тях учениците продължават да  учат дистанционно. Където обаче има родителско съгласи над 50 % за тестване, децата ще се върнат в клас, веднага след доставката на тестовете, посочи пред БНТ днес министърът на образованието  акад. Николай Денков.

По думите му има вече организация и в днешния ден тестовете ще бъдат разпространени.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

  • 1
    Ро
    Родител
    46 -30
    12:47, 10 ное 2021
    Уважаеми Българи , всички ние сме забравили урока по история за хан Кубрат и стрелите . Една по една всеки може да ги счупи но когато са заедно не . Тези продажници които ни управляват в момента от това ги е най много страх да не се обединим защото тогава ставаме непобедими , и те правят всичко възможно да ни разединят . Прилагат стария римски принцип разделяй и владей . Нека поне веднъж да се обединим и да ги пратим на бунището на историята където им е мястото . У нас все още слава Богу няма крирична маса от ваксинирани идиоти . По всички статистики не ваксинираните българи са 80 процента тоест ние сме мнозинство . Искат сертификати за работа – спираме да ходим на работа взимаме отпуск платен неплатен болнични и т.н. . След окло месец работодателитв ще запеят друга песен . Отказваме се за около месец два от културен живот . Спираме да посещаваме молове ресторанти дискотеки и т.н. пак за месец 2-3 . Обявяваме гражданско неподчинение под формата на неплащане на данъци и битови смтки . И когато го направим всичики ние не ваксинираните колко време мислите че те ще издържат . Крехката ни икономика ще се срине като кула от карти. И най-важното предстой на 14.11.2021 . който гласува машинно нека с телефона си заснеме разписката от машината и когато приключат изборите с резултат, който те ще изманипулират да поискаме касиране на изборите и преброяване на разписките . И разбира се да не гласуваме за бившите и настоящи родоотстъпници предатели, прочие сган и измет .
    • Не
      Не сте разбрал
      27 -18
      13:06, 10 ное 2021
      Работодателя и държавата имат сметка да сте здрави за да можете да работите.Така те ще могат да забогатяват а вие да си плащате данъците и да им работите за жълти стотинки.
      Тези фишеци за ваксините се пускат от такива, които искат да дестабилизират държавата.Хибридна война го наричат.Ако искате да сте по-добре психически спрете си фейсбука!Не можете нали? ;)
    • Ра
      Разбрал
      20 -6
      13:12, 10 ное 2021
      Съшата ситуация ще е ако си спрете и телевизора.Ще спрат масовите летежи от балконите и употребата на фалшив алкохол вледствие на розовия рай в който ни раправят че живеем по телевизора
    • До
      До не сте разбрал
      20 -15
      15:08, 10 ное 2021
      Шматка фишек си ти ,всичко свързано с ваксините досега ,което беше конспирация вече е Факт !!! Мърши предадохте си децата !
    • До
      До родител
      14 -10
      20:55, 10 ное 2021
      Иди го кажи това на тези, които се борят за живот в интензивното. И на болни и на лекари. Постои няколко часа там. Виж за какво става въпрос. Погледай близките на тези хора, чакащи отвън..... Може вече да не си толкова обеден или обедена в това, което говориш.
      Аз съм ваксиниран, но ти си идиота!
    • Го
      Готови сме
      5 -5
      21:35, 10 ное 2021
      Прав(а) Сте, но дебилизмът на останалите 20% е доста креслив, особено, когато ми обяснява за интензивното. Пазете си децата, борете се, ще се стигне и до бой, първо в САЩ!!!
    • 1
      1
      8 -7
      00:43, 11 ное 2021
      Долу служебното правителство и румен радев! Вкараха ни в хуманитарна криза.
    • Дд
      дд
      0 0
      22:04, 11 ное 2021
      Децата в Австрия и Германия напълниха детските психиатрии.
      Децата са увредени психически и то масово.
      В България никой не го е грижа за децата му,нали търпяха 12г. ГРОБ.
      Ето защо сме най умиращата нация.
      Някой беше писал,да сме ходили да гледаме плачещите роднини на умиращите.Вие дебил ли сте?Знаете ли колко измряха по селата сами?Кога ги намираха?Знаете ли как се мъчеха преди това,без доктор,без лекарства,без храна и отопление.Къде бяхте Вие?
      А ,кто сте специалисти кажете,сега всички от Ковид ли умират или от някакво идиотско държавно лечение,което доубива хората?
      Аз не съжалявам българите,който иска да се самоизтрепва и да мълчи прав му път.Никой не ни е гарантирал оцеляване.Един протест не направихте за 30г.
  • 2
    Ге
    Георгиев
    42 -13
    12:57, 10 ное 2021
    Откакто е започнала тази истерия нито веднъж не съм си правил PCR-тест, не съм се изследвал за антитела и не съм се ваксинирал. Нямам никакво намерение да предприемам подобни стъпки. За цялото това време нито ден не съм работил от вкъщи. Опитвам (и успявам) да живея нормално на фона на всеобщата лудост. Въпросът, който си задавам обаче е, кой ще поеме отговорност за психологическите щети, които са неизбежни в тази ситуация? Моя позната ми разказа за нейно близко дете в шести клас, което девет месеца не е излизало от вкъщи! ДЕВЕТ МЕСЕЦА!!! Кой ще даде най-накрая достоверна информация за отключените неврози, психози, тревожности, чувство за вина и др. подобни в следствие на това, че постоянно се говори за болест, смърт, зараза и пр.? В този ред на мисли според лошото тепърва предстои. Разбрахме, че за уврежданията и смъртните случаи отговорни няма да има, но за влошеното психическо състояние на хората КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ?
    • ИД
      И друг въпрос има
      34 -7
      13:02, 10 ное 2021
      Кой ще поеме отговорността за починалите от инсулти и инфаркти. Това става с набиването на отровите. И СТАВА ВНЕЗАПНО.
    • Jk
      jk;
      24 -5
      14:07, 10 ное 2021
      Редовно се чуват глупости от рода на , отиди в ковид отделението да видиш какво става там ...
      Ами отиди в интензивно , инвазивно отделение , виж там какво става и пак да си говорим .
      На скоро излязох , през 2 часа карат човек на носилка ...
    • 07
      0799
      8 -11
      14:08, 10 ное 2021
      "Георгиев" не си, Гоше ще ти викам. Глупости говориш, глупости смърди и "родител"...И той е "Гоше" като тебе, а май че сте един и същ тъпак!
  • 3
    Ка
    Кака Стефке
    2 -2
    13:07, 10 ное 2021
    Много си замязала на Малина Петрова , едно към едно сте станали. Браво!
  • 4
    Ко
    Ко
    15 -4
    13:56, 10 ное 2021
    100 процента ли, голям смях, стига рекламирайте...
  • 5
    Ха
    Хаха
    21 -13
    15:09, 10 ное 2021
    Предадохте си децата !!!
    • Но
      Нормално
      10 -3
      16:23, 10 ное 2021
      Все пак света е пълен със зомбове нормално е малкото зомбче да върви по стъпките на тати зомб.Злите мъртви Сезон България
  • 6
    Бу
    Бу_ба
    20 -10
    17:19, 10 ное 2021
    Масово народа е прост! Не им се занимава със собствените им деца, продажници! Догодина идете да им биете по 1 ваксина и да ви дадат 100 лв.! Иначе всички се биете в гърдите моето дете... Какво за твоето дете, че не разбрах?
    Няколко дни онлайн Ви се сториха множко, нали?
    А като си представите, че евентуално могат да се върнат на училище януари и ви се реве! И ето, вече сте пречупени, готови сте на всичко, само и само да се отървете от собствените си деца!
    След малко време като ви кажат, че има много зараза в училищата и се налага да се ваксинират прекрасните Ви дечица, пак ще вдигнете раменете!
    И само не се оправдавайте с работата и безпаричието! За такива, които желаят да останат у дома има субсидии. Иначе много знаете!!!!
    • Ид
      Идиот
      15 -5
      18:58, 10 ное 2021
      Ще ги ваксинират ще ги посветят в джендър идеологии.И на стари години ще си пикаят на късмета.И вместо внучета ще разхождат кучета.А територията ни ще бъде населена с араби талибани и негри.Затова във Азия и Африка факсата почти навсякъде е под 10% ефтината работна ръка ще тръгне къв Европа и старите дърти бабишкери ще ги онаждат големи черни паламарки че даже и ще си плащат.И после на Кенана ще си разхождат йоркито
    • Дд
      дд
      1 0
      22:08, 11 ное 2021
      Растат дебилчета ,джендъри и май е по добре да се самозачистят.Родителите не им пука,те са същите.Ето сега да изберат Кирчо,Радев,Слави.Май и ГЕРБ ще върнат.Абе народа си иска хомота.
  • 7
    До
    До Бу-ба
    3 0
    03:32, 11 ное 2021
    Простата си ти идиотке ваксинирай се пет пъти
  • 8
    То
    Това е училище Левски
    1 0
    08:41, 12 ное 2021
    Защо все него ни изтипоствате да ги гледаме? Защото правят реклама на образование и таксиметрови услуги ли???
Последни новини