От х:

Днес в x:

87% от учителите не са готови да тестват учениците за коронавирус

87,3 % от учителите не са готови да правят тестове на учениците в начален етап, сочи националното проучване сред 5000 учители, направено от  Синдикат "Образование" към КТ Подкрепа. 

Необходимо е незабавно да се промени заповедта на министъра на здравеопазването относно мястото за правене на тестове, а именно те да се извършват в домашни условия от родителите. Това се посочва в националната позиция на Синдикат "Образование"  към КТ " Подкрепа" - казва Юлиян Петров, председател на синдиката: 

"Тестовете би трябвало да се правят вкъщи, от родителите, а не от учителите.

Многократно изразявахме позиция, че учителите не са готови по куп причини и с много и основателни аргументи, те да правят тестовете. Нашият отраслов съвет коментира, че учителят би могъл да бъде подпомогнат, но нашият опит показва, че когато се прави една подобна кампания много често помощниците ги няма и учителят е сам в тия начинания. Но учителите не бяха чути.

На този етап тече една организация и проучване дали родителите са съгласни с тези тестове. И когато ние сме готови, трябва да започнем в една нестандартна, негативно-иновативна  обстановка , която да направим учебен процес ..."

 
При липса на реакция от Министерство на образованието Синдикат "Образование" ще поиска оставката на министъра на здравеопазването - д-р Стойчо Кацаров и на премиера на служебното правителство.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пи
    пин
    3 -1
    19:12, 7 ное 2021
    Ако теста с плюнката се окаже положителен ,ще има бъркане в носа.
  • 2
    Бу
    Бу_ба
    3 0
    23:46, 7 ное 2021
    Много ясно, че ще има бъркане!
    И цял клас под карантина и пак ще са онлайн...
    По-добре онлайн и свободни отколкото онлайн и под карантина!
  • 3
    Лу
    Луиза
    2 0
    13:13, 8 ное 2021
    Отказвам да правя тестове на детето си вкъщи.
Последни новини