От х:

Днес в x:

Организираха конкурс „Любопитно за родния ми край – от архива на баба и дядо“

Туристически информационен център Хасково съвместно с Фондация ХАЛО организира конкурс на тема: „Любопитно за родния ми край – от архива на баба и дядо“ за учениците от училищата в селата на Община Хасково.

Тази инициатива е продължение на онлайн рубриката „История, традиции и малко познати места от родния ни край“, която предизвика голям интерес.

Учениците от 1 до 7 клас могат да представят в училището, където учат: автентични народни носии, старинни предмети от живота и бита на хората в селото, документи или снимки от архива на „баба и дядо“, традиционни местни рецепти и ястия, забравени истории и легенди от родния край.

Заключителният етап на конкурса е до 5 ноември /петък/ 2021 г. когато ще бъдат заснети и участниците с представените от тях материали, при спазване на всички противоепидемични мерки.

На 8 ноември 2021г. /понеделник/ на страница с адрес: https://www.facebook.com/TouristInformationCenterHaskovo/, ще бъде публикуван албум с всички снимки озаглавен: „Любопитно за родния ми край - от архива на баба и дядо“.

Потребителите на социалната мрежа могат да гласуват до 12:00 часа на 15 ноември 2021 г. /понеделник/, като три от снимките събрали най-много харесвания ще получат специални награди.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Трябва да има такива изяви за родния край
    .......
    Децата стават безродници без тях

Случаен виц

Последни новини