От х:

Днес в x:

Кърджали с тържествен концерт за празника си

Изображение 1 от 4

    В Деня на Кърджали – 21 октомври, днес кърджалийци отбелязаха 109 години от освобождението си.  Макар да нямаше официално организирано тържество заради противоепидемичните мерки срещу КОВИД 19, паметниците на освободителя на Кърджали генерал Васил Делов и Паметника на освободителите в градската градина бяха отрупани с венци и цветя, поднесени от различни институции, организации и граждани.

    Общинското ръководство в лицето на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, заместниците му Тунджай Шюкрю и инж. Катя Митовска и секретарят на общинската администрация Себахатин Риза, както и председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед поднесоха венци пред паметника на Васил Делов.

    По-късно ритуалът бе повторен пред Паметника на освободителите, където творческите състави при Дома на културата изнесоха празничен концерт по повод Деня на Кърджали пред погледа на стотици кърджалийци и гости на града.

    Преди концерта кметът на Кърджали произнесе слово, в което подчерта, че саможертвата на  героите-освободители през паметните за всички нас събития през 1912г. е била за извоюване на нашето национално и човешко достойнство, на нашето национално и човешко самочувствие. „ Днес, отбелязвайки  деня на Свободата, обаче, ние  не трябва да се осланяме  само на забележителните постижения на предците си, а да правим нужните решителни крачки за по-доброто бъдеще на нашия град. Всички заедно трябва да вървим и гледаме напред, загърбвайки различията помежду си и осъзнавайки, че многообразието на етноси, религии и култури всъщност е богатството на една нация. Това е пътят към нашия успех, към по-доброто настояще и бъдеще за нас и нашите деца”, каза кметът д-р инж. Хасан Азис.

    По думите му 21 октомври  е дата, която ни връща към времето, когато преди повече от век нашите предци полагат основите на нов модел  на  съжителство,  основано   на   разбирателство  и толерантност. „Това  добро  съжителство  на    поколения кърджалийци  помага  за  превръщането  на   нашия  общ дом Кърджали в модерен град, с който днес се гордеем”, каза още кърджалийският градоначалник.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини