От х:

Днес в x:

Таланти от различни поколения на „Хасковска музикантска среща 2021“

    Изпълнители от различни поколения се включиха в третата „Хасковска музикантска среща 2021“. Това е едно събитие, което събира „Цялото кралско войнство“. Днес следобед имаше репетиции в двора на ресторант „Тропикана“. Своята генерална подготовка проведоха младите музикални таланти от хасковската банда „5D“, която е сформирана това лято, малко преди Рок феста, който отпадна заради пандемията от коронавируса.

    Срещата е по повод днешния 1 октомври – Световен ден на музиката. Живите пеят и свирят в памет на предалите Богу дух колеги, за кураж на подрастващите музикални таланти, за удоволствие на гражданите и гостите на Хасково.

    „Идеята е и да покажем на хасковската общественост великата хасковска музикантска школа – народни, инструменталисти, певци, тийнейджъри, ветерани, легенди. Това са изпълнители, които имат принос, които имат желание да пеят - за Хасково, за Града на Богородица“, заяви Филип Филипов, който е основният двигател на събитието.

    Първи на откритата сцена в двора на ресторанта ще излезе Народен оркестър към община Хасково със солисти Филип Марков, Фанка Койнарова и Росица Делева и диригент Димчо Йорданов. Изпълненията им ще звучат в памет на Тонка Колева, която беше солист на Народен оркестър. Участие ще вземат Струнен квартет „Виолина“, младежките групи „Еуфория“ и „Прима виста“, както и сборни формации. Сред изпълнителите са и популярни музиканти – Наско Христов, Веско Грозев, Ангел Шубелиев, Жоро Марчев, Аделина Грозева, Пешо – Мадамата, Ваня Кузева. На сцената ще пее и 15-годишната Мария Костова - внучка на известната попфолк певица Петра.

    Официалният старт на музикантската сбирка е в 18 часа и ще продължи до 23 часа. Очаква се тя да бъде открита от кмета на Хасково Станислав Дечев, с чието съдействие и подкрепа се организира събитието.

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      ..
      ...А?
      9 -2
      18:03, 1 окт 2021
      Някой разбра ли къде е откритата сцена?
      • Ст
        Станю
        16 -4
        18:30, 1 окт 2021
        Във виртуалното пространство.
    Последни новини