От х:

Днес в x:

Пик на пазара на жилища в Кърджали, гурбетчиите влагат парите си в недвижими имоти

Пик на пазара на жилища в Кърджали отбелязват брокерите на недвижими имоти. Търсенето на недвижими имоти нараства през летните месеци и големите християнски и мюсюлмански празници, когато града се пълни с гурбетчии и изселници. Това сподели за Кърджали бг вести управителят на агенция ТБС-БГ ПРОПЪРТИС ЕОД Танер Емин. Той каза, че именно по ваканциите се вдига освен търсенето и цените на жилищата. Според него най-активни на пазара са гурбетчиите. Изселниците купуват малко. Със срива на лирата стойността на една гарсониера в Кърджали се равнява на апартамент в южната ни съседка. Тук купуват хора, които често се връщат и отсядат в Кърджали.

В момента квадратен метър в центъра на града се търгува между 450 и 550 евро.

 Според собственикът на агенция Ергюн Сюлейман сега търсенето на недвижими имоти е голямо. Буквално всичко се търси и предлага. Строителните предприемачи предпочитат да предлагат директно новите жилища, заобикаляйки агенциите. Изселниците са нежелани клиенти, защото се пазарят много и искат драстично сваляне на цената. С акт 16  цената на ново жилище върви от 390 до 500 евро,в зависимост в кой квартал е.

  Очаквам раздутият балон на цените в Кърджали да се спука. Цените ще паднат както с отминаването на сезона, така и заради свръхпредлагането,прогнозира бившият зам.-кмет по строителството Митко Синабов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини