От х:

Днес в x:

МАКС-2021 напълно отговаря на международния си статут, заяви Путин

Изображение 1 от 3

    Международният авиационен и космически салон (МАКС) напълно отговаря на международния статут въпреки трудностите, причинени от пандемията от коронавируса. Това заяви днес на откриването на авиосалона руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

    "Важно е, че тази година, въпреки трудностите, предизвикани от последиците от коронавирусната пандемия, МАКС напълно отговаря на международния си статут. Общо - пряко или дистанционно - на неговите площадки работят над 250 чуждестранни компании от над 50 страни по света", посочи Путин.

    Русия планира да засили сътрудничеството с Казахстан и други членове на Евразийския икономически съюз в областта на самолетостроенето, каза още държавният глава домакин.

    Руската авиационна индустрия успя да превърне кризата в нови възможности, тя успешно се справя с трудностите и не забавя темпото на развитие в пандемия. Това отбеляза руският премиер Михаил Мишустин в приветствено обръщение, публикувано на правителствения уебсайт, към участниците, организаторите и гостите на МАКС-2021.

    В Жуковски, близо до Москва, днес бе открит 15-ият авиационно-космически салон МАКС.

    Във форума участват - присъствено и дистанционно - 291 чуждестранни компании от 56 страни.

    На изложението ще бъдат извършени демонстрационни полети и ще бъдат представени нови разработки, включително опитни образци на руски летателни апарати, бойни комплекси и експериментални установки, които е невъзможно да бъдат показвани в чужбина.

    По време на салона се организират симпозиуми и конференции, както и се сключват договори за производство, купуване и продажба на представената техника.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини