От х:

Днес в x:

Тайван одобри своя ваксина срещу Ковид-19

Тайванското правителство одобри използването и производството на ваксината на Medigen, което е важна стъпка в плановете на острова да разработи собствени ваксини, за да се защити от Ковид-19, предаде Ройтерс.

Медиджен заяви миналия месец, че се опитва да получи бързо одобрение за извънредна употреба на своя кандидат за ваксина след приключването на втора фаза на изпитанията.

Разработването на собствена ваксина беше важна цел на тайванското правителство, въпреки че то поръча и 20 милиона дози от Модерна, АстраЗенека и глобалната програма КОВАКС.

Здравното министерство заяви, че при клиничните изпитания в Тайван е било доказано, че антителата, създавани от кандидат-ваксината на Медиджен са "не по-лоши" от тези, създавани от ваксината на АстраЗенека и няма сериозни опасения за странични ефекти. Медиджен обаче ще трябва да предоставя месечен доклад за безопасността на ваксината, която ще бъде поставяна на лица над 20-годишна възраст с интервал от 28 дни между двете инжекции.

Здравният министър Чън Ших-чун заяви пред медиите, че след получаването на одобрението за извънредна употреба компанията ще има нужда от време, за да увеличи производствения си капацитет. През август ще разполагаме с известно количество от препарата, добави той. 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини