От х:

Днес в x:

Днес е ден за размисъл, прокуратура и полиция призовават да подаваме сигнали за купуване или продаване на гласове

Днес е ден  за разчисъл за парламентарните избори, които ще се проведат утре 11-ти юли. Забранена е предизборната агитация  под всякаква форма. Около 101 000 са избирателите имащи право на глас в Смолянска област . Създадени са 265 избирателни секции, като в 137 от тях ще се гласува с машини, съобщиха от РИК-Смолян. В 17 от секциите ще има по две машини, за да става по-бързо гласуването.Във всяка една секция в региона ще има полицейско присътвие, които ще следят за реда и сигурността в тях.

По време на предизборната кампания в прокуратурата са подадени девет сигнала за купуване и продаване на гласове. Обраувано е едно досъдебно производство като е повдигнато обвинение към 32-годишния Сандо Кисимов от ромската махала в Смолян. Той се е опитал да продаде списък с имена и лични данни на около 100 души от махалата  на кандидат -депутат. Политикът подеде  сигнал и мъжа бе заловен при специализирана полицейска ация. Смолянският районен съд  му наложи „домашен арест” с GPS гривна за проследяване . Определението на съда може да бъде обжалвано пред Окръжния съд. Припомняме ви родните на Сандо твърдяха, че  политикът го е натопил. Ромът и той били съученици. По думите им именно политикът  е давал по 50 лева за глас в махалата и устроил капан на Сандо, като му подхвърлил списъка с имената в колата. Според ромите кандидат-депутатът искал да трупа дивиденти и гласове на гърба на Сандо.

От полицията и прокуратурата призовават всички да подават сигнали за нарушения и обещават разследване на всеки един сигнал.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини