От х:

Днес в x:

Община Перник ще приема и на 26 юни заявления за гласуване на друго място

Във връзка с произвеждането на избори за Народно събрание на 11 юли община Перник съобщава, че и на 26 юни /събота/ от 08.00 ч. до 17.30 ч. общинската администрация ще приема заявления за гласуване на друго място само на кандидатите, членовете на ЦИК, членовете на РИК и на наблюдателите. Това съобщи общинският пресцентър.

Ще се приемат документи и на избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия. От възможността може да се възползва всеки избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места.

След като е образувана секция за гласуване с подвижна избирателна кутия и е назначена СИК, избирател с трайни увреждания, който желае да гласува, но не е заявил това в срок не по-късно от 14 дни преди изборния ден, може да подаде заявление до кмета на общината, кметството, или кметския наместник не по-късно от 5 юли, и се включва в избирателния списък за гласуване с подвижната избирателна кутия, уточнява пресцентърът.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини