От х:

Днес в x:

Хайко Маас иска ново спораузмение за миграцията между Турция и ЕС

Германският министър на външните работи Хайко Маас поиска ново споразумение за мигрантите с Турция, съобщи турската редакция на радио Дойче веле.

Маас е отправил този призив пред в. "Велт", заявявайки, че е необходимо сътрудничеството с Турция по въпроса за миграцията да бъде осъвременено. Според него актуализирането на споразумението от 2016 г. между Турция и Европейския съюз ще бъде от полза за ЕС.

"Въпреки всички проблеми, които преживяхме с турското правителство, трябва да признаем, че тази страна за нас е поела бреме на мигрантите, което не може да бъде омаловажено", подчерта той.

Маас е посочил, че в рамките на едно ново споразумение ще бъде необходимо и осигуряването на нови средства от ЕС за Турция, която, както той отбеляза, към момента се грижи за около 4 милиона мигранти.

"Не искам да давам конкретно число, но е съвсем ясно, че това няма да се получи без пари", каза той. По думите му Турция понася голяма материална отговорност, което позволява на другите страни да спестят средства.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини