От х:

Днес в x:

Чавушоглу недоволен от решението на Гърция да обяви Турция за сигурна страна за мигрантите от Азия и Африка

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу е изразил недоволство от решението на Гърция да обяви Турция за сигурна страна по отношение на мигрантите от редица страни от Азия и Африка, съобщи гръцката телевизия Скай.

С решението на гръцкото правителство, обявено в понеделник, мигрантите от Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Сомалия и Сирия, които влизат в Гърция от Турция, няма да могат да кандидатстват за убежище и ще могат да бъдат връщани в Турция.

В интервю за турски информационен портал Чавушоглу е заявил: "От една страна държиш терористите (пилотите на хеликоптера, които избягаха в Гърция след опита за преврат в Турция през 2016 г. - б.ред.) и не ги даваш на Турция, а от друга изпращаш бежанците и казваш, че Турция е сигурна страна. Какво е това противоречие? Нека да сме искрени. Естествено, че няма да се вържем на това".

"Всички знаят, и народът ни, че по въпросите на Егейско море (с Гърция) имаме спорове. В Източното Средиземноморие има един максималистичен подход на Гърция. Това, че гръцкият премиер се гордее, че превърнаха въпроса в европейско-турски, според мен не е сила, а слабост", е казал още Чавушоглу.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини