От х:

Днес в x:

Владимир Маринов:За мен политиката преди всичко е отговорност!

Владимир Маринов, водач на листата на коалиция „БСП за България” в 29 МИР

Роден през 1981 година в Пловдив. Средното си образование завършва в ЕГ „Иван Вазов” в областния град. След 1999 година заминава за Москва, където в Московския държавен институт по международен мениджмънт завършва специалността „Мениджмънт”.

Владее английски, руски, испански и български език.

От 2004 година се занимава с частен бизнес в сферата на селското стопанство.

От 2010 година активно влиза в политиката - общински съветник в община „Родопи” от БСП, кандидат за кмет на община „Родопи” на местните избори през 2011 година.

В периода 2015 -2016 година е заместник-областен управител на Пловдив, от 2019 година – заместник-кмет на община „Родопи” в коалиционното управление „БСП –АБВ”.

Заместник-председател на ПП АБВ от 2016 година.

Г-н Маринов, вашето име беше една от изненадите в кандидат-депутатската листа на коалиция „БСП за България” в област Хасково? Как приемате номинацията си?

Приемам изключително отговорно номинацията си. Моето присъствие като водач на листата в 29 МИР на коалиция „БСП за България”, подкрепена от ПП АБВ, проф. Минчо Христов, Георги Кадиев и всички партньори е плод на коалиционно споразумение, плод на решение на нашите ръководства как трябва да се явим на тези избори.

Извървяхме един път, който е изключително важен за нашите формации, за левицата, но той е най-важен за България. Предните избори оставиха обществото без алтернатива на сегашната власт, която ни доведе до това състояниe.

Идвам в Хасковския избирател район с идеята, че ние имаме обща цел. Заставам честно и открито и заявявам, че ще работя само и единствено за каузата, която ни обединява. В тази кампания тръгвам с много енергия , не заради себе си, а заради хората , които ми гласуваха доверие в сериозната битка, която предстои на 11 юли.

С какво тази кампания ще е различна от 4 април?

Нашата основна задача по време на кампанията е да върнем усещането за сигурност и стабилност у избирателите, което изгубиха през изминалите години.

На 4 април левият избирател ясно ни показа, че не е готов да ни подкрепи, когато се явяваме разделени. За мен този провал беше предизвестен. Радвам се, че за всички стана ясно, че единството трябва да бъде търсено, че трябва да има обединена левица.

В последните години бяха разрушени устоите на правовата, справедливата държава. Като нова формация даваме заявка, че това е алтернативата за развитието на България и амбиция да работим, за да покажем, че е възможно в страната ни да се прави нов тип политика.

Считам, че политиките, които предлагаме ще стигнат до хората, те ще ги оценят и мотивират, за да дадат подкрепата си на 11 юли. Защото обществото има нужда от социална справедливост и по-леви решения.

Очаква ни динамична предизборна кампания, защото задачата ни е да стигнем до всички хора с леви идеи и да убедим с посланията си онези, които се колебаят.

На какво ще заложите, за да успеете?

На честна и позитивна кампания. Като водач на листата в Хасковски избирателен район, още преди началото на кампанията, започнах серия от срещи с общинските структури на коалиция „БСП за България”, на които, в честен и откровен разговор , обсъдихме актуалната политическа обстановка в страната и действията ни, като екип, за новите парламентарни избори. Благодаря за посрещането, прекрасното отношение и доверието, което усетих от организациите във всички общински центрове.

Целият екип на коалиция „БСП за България” взехме решение да излезем от традиционния тип кампания – тематични срещи, канене на гражданите на различни събития, където да чуят политиките, които предлагаме. Няма да избягаме и от това. Но в тази предизборна кампания ще заложим на срещите лице в лице, ще наблегнем на неформалния контакт, за да могат гражданите да ни усетят, да ни видят. През последните години политиците се отделиха от хората и това е груба грешка.

Вярвам, че най-силната и успешна кампания е личната среща и прекият контакт с избирателите! Обещахме си да бъдем единни и да дадем максимума от себе си за да постигнем целите си!

Какво отличава коалиция „БСП за България” от останалите политически конкуренти в тази кампания?

Лявото обединение в лицето на коалиция „БСП за България” е единствената реална алтернатива на управлението до този момент, защото излъчва стабилност и предсказуемост.Нашата листа е избрана по един изключително открит и демократичен начин. Тя е гласувана от Областния съвет на на БСП, след номинации от общинските конференции.

Листа, богата на личности, с изключителен потенциал, хора с невероятна експертиза, неопетнени. Затова считам, че политиките, които предлагаме ще стигнат до хората, те ще ги оценят и ще дадат подкрепата си за такива личности и формации.

Аз съм един млад човек, в активна възраст, който има желание да внесе нова енергия, нов тип общуване в кампанията. За мен политиката преди всичко е отговорност. Никога не съм се страхувал да поемам отговорност и знам как да отстоявам обществения интерес.

Емоцията и енергията, която владее членовете и симпатизантите, заради лявото обединение трябва да ни мобилизира и да бъде основният двигател , който ще ни доведе до целта –връщане на левицата в управлението на държавата.

Крачката е направена и това дава кураж и вдъхва увереност на нашите избиратели.

Кои са Вашите местни послания към избирателите в Хасково?

Разбира се, че има местни послания, които ще бъдат включени навсякъде. Предизборно успях да обиколя всички общински центрове, да се запозная с района. Очертават се няколко административни центъра в България, които засмукват човешки и финансови ресурси. И то за сметка на останалите райони, които се обезлюдяват, а качеството им на живот драстично спада. За съжаление област Хасково е един от тях.

България има нужда от лява политика и коалиция „БСП за България” е реалната промяна. И в следващия един месец нашите действия ще са в посока да бъде разпозната като такава. Основна цел на партията е реализиране на политики за възраждането на българската икономика, минимизиране на социалното неравенство, ужасяващата бедност. Трябва да се започне с малките, дребни политики, които касаят ежедневието на хората, а не грандомански да говорим за инфраструктурни проекти и милиарди, заровени в асфалт и бетон.

Купуването и продаването на гласове са престъпление!
 


 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини