От х:

Днес в x:

Изселнически лидер призова гласоподавателите в Турция и България да гласуват единни и масово на вота на 11 юли

Почетният председател на Федерацията на асоциациите на балканските изселници и на Конфедерацията на румелийските изселници Турхан Генджоглу призова изселниците и турците в България да гласуват единни и масово на вота на 11 юли, подчертавайки, че този ден "е изключително важен за изселниците в Турция и за сънародниците в България".

"Ако действаме без разделение и единни, без разцепление, съм сигурен, че ще има голям интерес и участие от страна на гласоподавателите в предстоящите избори. Бих искал да подчертая, че особено важна е дейността и приносът в тази насока, които ще окажат Федерацията на изселническите асоциации по места, както и Конфедерацията", посочи в специално обръщение лидерът на най-влиятелните структури на изселническите общности от България в Турция.

Той добави, че онези, които възнамеряват да отидат в България, за да гласуват, ще може да се ваксинират срещу коронавируса с предимство и без да се налага да чакат ред.

"Създадена е необходимата организация в това отношение. Нашето пожелание е изборите в нашата съседка, приятел и съюзник България, с която ни свързват общи интереси, да й донесат късмет", заяви Турхан Генджоглу, който е син на първия турски депутат от средите на изселниците от град Бурса Мюмюн Генджоглу.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    0 0
    21:40, 9 юни 2021
    Гласувайте си за парламент в родината си. Тя не е България. Безродници.
Последни новини