От х:

Днес в x:

Цените в хотелите по Южното Черноморие са като миналото лято, летовници няма

По Южното Черноморие засега има малко български туристи, а чуждестранните гости почти отсъстват, видя репортер на БТА в региона.

В Бургас работят почти всички хотели. В Несебър се забелязва, че това лято има хотели, които не работят. Други пък сега отварят врати за посетители. В Поморие също има хотели, които не са отворили още. Заетостта на тези места е ниска. В Бургас е малко по-висока, докато в Несебър и Поморие е изключително ниска, показа проверка на БТА. Повечето хотелиери коментираха, че, за да привлекат повече туристи, цените това лято са без промяна в сравнение с миналото. Въпреки това те не вярват, че този сезон ще е силен.
Управителят на хотел "Авеню" /Avenue Hotel/ в Бургас Мария Благоева каза пред БТА, че тази година няма промяна в цените на услугите, които предлагат. По думите й до края на лятото също не се предвижда увеличение на цените. Това се прави, за да може да се привлекат повече туристи. Въпреки че в момента в хотела заетостта е около 60 процента, Благоева не вярва сезонът да е много силен.

В хотел "Форс" в Бургас /Hotel Fors Burgas/ също нямат промяна на цените това лято спрямо миналото. В момента легловата база на хотела е запълнена около 60 процента.

От "Аква хотел" /Аquahotels/ в Бургас не пожелаха да коментират цените. Те само посочиха, че посещаемостта при тях до скоро е била много слаба, но през последните 10 дни леко се е повишила.

Хотел "Парадайс" /Hotel Paradise/ в Поморие също няма промяна на цените това лято в сравнение с миналото. Там посещаемостта е малка - около 20 процента е заета легловата им база. От хотел "Вива Бийч" /Viva Beach/ също не са повишили цените си. Въпреки това за момента няма почиващи в хотела.

От семеен хотел "Панорама" в Поморие миналото лято въобще не са работили. Това лято още не са отворили, защото до момента има само три заявки. "Ако заработим, няма да има промяна в цените. Няма да има промяна, макар че ток, парно, всичко поскъпва, но тъй като няма интерес, не може да променим цените", казаха от управата на хотела.

Няма промяна на цените и в хотел "Парадизо" /Paradiso Aparthotel/ в Несебър, заяви мениджърът Свилен Станев. Хотелът е отворил врати за посетители буквално преди няколко дни. Към момента няма нощуващи в хотела. Според него причина за липсата на туристи основно е пандемията от Ковид-19.

Мината година хотелът е работил, но е отворил на доста по-късен етап. "Миналата година загубите бяха значителни", добави Станев. Очакванията му са това лято да бъде "една идея по-добро от миналата година". Той изтъкна, че всичко зависи от ситуацията в Западна Европа, като, според него, страната ни няма повече какво да направи в това отношение. Станев е на мнение, че политическата ситуация във Великобритания е много важна.

"В момента те ограничават свои туристи да пътуват към страни от ЕС чрез налагане на карантина обратно в Англия. Ако чуете, че българското правителство е виновно, в случая не е вярно, специално за британските туристи", допълни Станев. Той е на мнение, че в близките 5 години туристическият бранш ще понася загуби заради пандемията от Ковид-19.

В хотел "Мираж" /Mirage Hotel Nessebar/ също няма промяна на цените това лято сравнение с година по-рано. В момента само една стая е заета.

В хотел "Феста Панорама" /Festa Panorama Hotel/ в Несебър заетостта е около 20-30 процента. "Те са на приливи и отливи", коментираха от хотела. Оттам казаха, че имат промяна на цените, но не пожелаха да кажат точно колко е, макар че има леко повишение. Според тях има различни оферти.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини