От х:

Днес в x:

Първата линия от "Северен поток-2" е готова

Полагането на тръбите от първата линия на "Северен поток-2" приключи днес, но предстои свързване на участъците. След това ще започне въвеждането в експлоатация, съобщиха компанията оператор на проекта Норд стрийм 2 (Nord Stream 2 AG).

Днес бе завършено полагането на първата линия на газопровода. Положените участъци от тръбопровода тепърва трябва да бъдат свързани и въведени в експлоатация. Работата по полагане на втората линия продължава, се посочва в съобщение, цитирано от ТАСС.

Днес на форума в Санкт Петербург и руският президент Владимир Путин, цитиран от световните агенции, обяви, че първата от двете линии на оспорвания газопровод "Северен поток-2" е завършена успешно, а втората се очаква след месеци.

Работата приключи, тръбите са положени и руската газова компания Газпром е готова да пълни с газ, каза Путин. Той добави, че от руска страна линията може да бъде пусната.

Това е чисто икономически и търговски проект, изтъкна Путин в отговор на критиките за политическите аспекти на газопровода.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини