От х:

Днес в x:

Снимки показват, че руски кораби са минавали близо до "Северен поток" преди експлозиите

Катер на датската брегова охрана е направил 112 снимки на руски кораби, плаващи близо до газопроводите "Северен поток", четири дни преди експлозиите по тръбопроводите, съобщава датският вестник "Информасион", цитиран от ДПА.

Изданието се е обърнало към датския щаб на отбраната с молба да провери файловете, посочи германската медия t-online.de, която първа съобщи новината.

Вестник "Информасион" отбеляза, че е поискал достъп "до снимките и видеозаписите на руските кораби, направени от катера на датската брегова охрана "П526 Нюмфен" на 22 септември 2022 година". Изданието обаче не е получило разрешение за достъп до файловете заради официалното разследване, което се води от властите по случая с експлозиите. Въпреки това вестникът е получил отговор във връзка със запитването си, че са "идентифицирани 112 снимки и нито един видеозапис".

В края на септември 2022 г. бяха открити общо четири теча по газопроводите "Северен поток-1" и "Северен поток-2", възникнали в резултат на експлозии близо до датския остров Борнхолм в Балтийско море. Властите подозират, че това е било саботаж, но все още не е ясно кой е отговорен за взривовете. Германия, Швеция и Дания започнаха разследвания по случая.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини