От х:

Днес в x:

21 °C

Трети сезон на „Речни чудовища“ с Джереми Уейд по Viasat Explore

Джереми Уейд, световно известният екстремен риболовец и „най-добър въдичар на своето време“, отново се скита по цялото земно кълбо в търсене на чудовища, които дебнат във водите за плячка, нерядко човешка. 

В неизлъчвания досега трети сезон на „Речни чудовища“, който дебютира по Viasat Explore на 5 юни, събота, от 22:00, сред зверовете, които Уейд преследва, са соленоводни създания, които навлизат дълбоко в Австралийския континент, легендарни риби в Япония, както и забележителни водни хищници в Бразилия и Аржентина. Ето някои от най-екстремните случаи, които сезонът ще покаже.  

Хищник в Папуа Нова Гвинея, който отхапва интимни части

В една от последните останали неизследвани реки на света, почти 700 мили дългата Сепик, живее хищник с вкус към човешка плът и показателното име Ball Cutter (англ. „този, който отрязва топки“). Създанието дебне нищо неподозиращи рибари и отхапва интимните им части, в резултат на което те кървят до смърт в рамките на минути. 

Джереми Уейд набелязва звяра и в крайна сметка успява да хване екземпляр от вида като ползва за примамка месото, най-близко до човешкото - свинско. 

Това е рибата паку, привнесена от Южна Америка, и до скоро смятана за тревопасна. С умножаването си във водите на река Сепик, обаче, тя е принудена да свикне да се храни с месо – по-малки риби, крокодилски бебета, патици, а накрая и човешко месо.  

Уейд улавя голяма риба, която много прилича на пираня и има човекоподобни зъби, достатъчно силни, за да могат да трошат ядки. Rибарите са убедени, че именно този чуждоземен нашественик напада интимните им части. 

Змиорката в Нова Зеландия, която разкъсва плът 

В езерата на Нова Зеландия, в продължение на няколко седмици, двама гмуркачи биват нападани от агресивен звяр. В единия случай откъсва перката на единия, в другия случай така блъсва другия, че му счупва ребро. 

Джереми Уейд подозира, че гмуркачите са нападани от вид змиорка, пораснала до свръхразмер – вероятно поне 1.8 м, която обаче би могла да стане дори и 2.4 м и да достигне 40 кг. Уейд се впуска в търсене на вид, който не е виждал светлина в продължение на 30 години и има толкова отровна кръв, че може да убие куче. 

Обонянието на тези змиорки е изключително софистицирано, те имат силни челюсти със стотици зъби и в хода на почти столетния си живот могат да станат невероятно дълги. 

Въоръжен с камери и труп от сърна, Уейд документира как тази твар се извива, сграбчва жертвата и се върти, подобно на крокодил, докато откъсне захапаното парче плът. Той дръзва и по нататък: слага си дебелия водолазен костюм и го намазва с черва, за да провери дали чудовището ще атакува жива стръв с много по-голям от него размер и установява, че гладната змиорка не се страхува от нищо. 

Тихият 100-килограмов убиец в Аржентина

Дългата 5,000 км река Параня, извираща в Бразилия и течаща през Аржентина, е дом на тих убиец, който се прокрадва в плитчините и умъртвява две малки деца. Става дума за скат, който местните наричат Чучо де Рио или „речното куче“. Този скат има опашка като камшик със шип в края й, който може да причина дълбока рана, от която избликва кръв. Това, обаче, не е всичко – той има отрова, която разяжда тъканите и би могла да убие кон. 

Този скат е по-устойчив от братовчедите си, а опашката му е по-къса – всъщност по-скоро като кама, отколкото като камшик, а камуфлажът му помага напълно да се слее с водата в плитчините, независимо от значителния размер. 

Джереми Уейд дебне това създание 11 дни, докато успее да хване екземпляр, който успява да издърпа след цели 3 часа опити да го измори. Чудовището е дълго 13 метра, тежи близо 110 кг, шиповете по опашката му са като боздуган, а местните твърдят, че дори не е най-голямото от този вид, което са виждали в реката …

Разбира се, това не е всичко... 

Ще има електрически екзекутори и убийци с резачки – и не говорим за серийни убици от хорър филми, а за истински речни чудовища, които Джереми Уейд ще лови. 

По Viasat Explore от 5 юни, всяка събота в 22:00.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини