От х:

Днес в x:

Разрешиха на руснаците да получават туристически визи за България

В Русия публикуваха списъка на страните в Европа, чиито визови центрове започват да издават документи за влизане на туристи. Списъкът е съставен от експерти от Асоциацията на туроператорите на Русия (ATOR) на техния уебсайт.

За посещение са станалаи достъпни визовите центрове на България в Москва, Санкт Петербург и регионите - там руснаците могат да кандидатстват за краткосрочна виза.

Освен това заявления за туристически визи могат да се подават в центровете на Хърватия, Великобритания и Гърция. Унгария приема заявления за издаване на шенгенски документи само за зрители на футболни мачове от Европейското първенство-2021.

Съобщава се, че визи тип D (дългосрочни визи) могат да бъдат получени от консулствата на Ирландия и Полша. Кандидатите, кандидатстващи за белгийски дългосрочен документ за влизане, могат да изпратят данните по пощата.

По изключителни причини се издават разрешения за влизане в Естония, Чехия, Финландия, Словакия и Румъния. Също така, вход за някои категории граждани е разрешен в Португалия, Норвегия и Холандия.

Преди това италианските визови центрове възобновиха работата си в Москва, Казан, Нижни Новгород, Ростов на Дон, Новосибирск, Самара и Екатеринбург. Визи могат да получат онези, които вече имат италиански туристически визи, които са изтекли от 1 януари 2020 г. до момента. Срокът на валидност ще започва не по-рано от 1 юни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини