От х:

Днес в x:

Tesla Roadster ще е с ракетен двигател от SpaceX

При последната си среща с Джо Роган по-рано тази година собственикът на Tesla Илон Мъск заяви, че има голямо желание да превърне спортния Roadster модел в летяща кола, но не знае как да го направи безопасен за хората. 

В края на тази седмица ексцентричният милиардер потвърди в Twitter, че Roadster действително ще се продава с “ракетни тласкачи” от SpaceX, когато се появи на пазара догодина. 

Запитан дали Roadster ще може да ускорява от 0 до 100км/ч за 1.1 секунди, както гласят слуховете, Мъск отговори положително и допълни, че возилото ще е безопасно, но няма да е подходящо за шофьорите със здравословни проблеми. 

Трудно е да повярваме, че такъв “звяр” може да получи зелена светлина за движение по  пътищата, но в света на Мъск подобни ограничения изглеждат просто като следващото препятствие за преодоляване.

Интересно е също как и какви батерии могат да захранят подобен двигател, но предполагаме, че тези и останалите детайли около Roadster ще изплуват един по един в идните месеци. 

По-любопитното в случая е, че колата наистина ще може да лети, както заяви Мъск в подкаста на Роган преди няколко месеца. Поне това съобщава самият той в следващ пост в Twitter.

От TheDriven.io ни припомнят, че още през 2018 г. Мъск разкри в Twitter, че следващият Roadster ще разполага с 10 ракетни тласкача, които ще подобрят ускорението, спирането и завиването с автомобила, и “може би” ще му позволят да лети. 

За да придобием поне бегла представа за мощта на бъдещия автомобил, можем да погледнем видеото долу, създадено още миналата година от ютюбъра Слави Поповски. 

Макар в него колата да не се отлепя от асфалта, анимацията е доста показателна за бързината на “реактивния” Roadster, който подготвя Тesla. 

В каква степен всички тези смели твърдения от по-горе ще се приложат на практика и ще бъдат демонстрирани пред широката аудитория - засега остава неизвестно. 

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини