От х:

Днес в x:

Паисиевци с благородна кауза

Изображение 1 от 2

    Дванадесетокласниците на СУ "Отец Паисий" си взеха сбогом с родното школо, облечени с тениски с различни цитати от световноизвестни поети и философи.

    Събраните средствата за тоалети ще дарят за нуждите на Дом "Майка и дете"

    Най-старото училище в Източните Родопи изпрати своите абитуриенти. Випуск 2021-ва година на Средно училище "Отец Паисий" прекрачи за последен път прага на родното школо.Учениците бяха изпратени от онези, които през последните 5 години бяха неотчлъчно до тях, с които споделяха радости и неволи, хората, които ги преведоха през трудните кородори на знанието - техните учители.

    В обръщението си към тях директорът на училището, Златко Атанасов им пожела да бъдат випуска на промяната, да следват пътя , който са си избрали и да го правят със самочувствието, което са добили.

    От името на класните ръководители слово произнесе Юлиана Апостолова, класен ръководител на 12 "б" клас. Тя пожела на зрелостниците да следват мечтите си, да покоряват света, но никога да не забравят родния град и родното школо.

    Сълзи на радост и малко тъга, много мили и незабравими спомени развълнуваха ученците и техните преподаватели. Верни на паисиевския дух и днес, през последния ден в родното школо, дванадесетокласниците решиха да подкрепят една благородна кауза. Зрелостниците на СУ "Отец Паисий" избраха да си вземат довиждане с училището облечени не в официални тоалети, а с тенисики, изработени специално за тържеството. Спестените средства те ще дарят за нуждите на дечицата от Дом "Майка и дете".

    След като за последен път целунаха школското знаме, випуск 2021 произнесе училищната клетва, превърнала се във верую на десетки поколения:

    "Аз, възпитаникът на СУ" Отец Паисий"в деня на моето завършване се заклевам:

    Във всичките си начинания и действия да ползвам тук получените знания за доброто на хората и природата, и за престижа на моята Родина . Да вложа цялата си душа, енергия, мотивация и култура в бъдещото си обучение и работа и да докажа , че съм достоен възпитаник на училище“ Отец Паисий“

    На добър път на нашите абитуриенти! Успех на предстоящите матури и изпълнен с емоции абитуриентски бал!

    Красимира Георгиева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини