От х:

Днес в x:

23 °C

Най-високият инфинити басейн в света

Дубай успява да ни изуми с поредната атракция там, която си заслужава да се посети - най-високият инфинити басейн в света, който отскоро се хвали и с рекорд на Гинес.

Той се намира в комплекса Address Beach Resort, на последния, 77-и етаж на хотела, на височина от 293.90 м. Само за сравнение - Айфеловата кула е висока 300 м.

Басейнът е с обем 500 кубически метра и площ цели 560 кв.м, което го превръща в едно истинско езеро в облаците. А със своите размери - дължина 94.84 и ширина 16.5 м, е двойно по-голям от олимпийски басейн. В най-дълбоката си точка обаче е едва 1.2 м.

С ефектът за безкрайност, постигнат чрез специалната конструкция с невидим ръб, той се слива със синия хоризонт, на който се открояват гледките към прочутите Ain Dubai и Jumeirah Beach.

Басейнът е отворен за посещение за гости на хотела на 21 години. Можем да се насладим на гледката и да си направим и няколко снимки и като си резервираме маса в ресторанта на 77-ия етаж на хотела Zeta Seventy Seven, където всъщност се намира и басейнът, предава CNN.

А след като и без това сме там, можем да минем и покрай още една забележителност в Address Beach Resort, която също има рекорд на Гинес. Комплексът се състои от две високи сгради, свързани помежду си както в основата, така и с мост в небето. В него всъщност се помещават луксозни апартаменти на 294.36 метра височина, а рекордът е именно за подът им, който е най-високо разположеният в света.

Източник: LifeStyle

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини