От х:

Днес в x:

Отражението на резултатите от парламентарните избори върху дейността на общините обсъждат на онлайн заседание на НСОРБ

Кметът на община Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще участва днес в заседание на Управителният съвет на Сдружението.

В дневния ред на днешното заседание кметовете на общини ще обсъдят отражението на резултатите от парламентарните избори на 4 април 2021 г. върху дейността на общините и подготовка за предсрочни избори за 46-то НС.

Кметовете ще дискутират по текущи законопроекти, внесени в НС, касаещи общините и становища на НСОРБ по тях, взаимодействието със служебното правителство, структурирани по секторни политики, взаимодействие с политическите сили, регистрирани за участие в 46-то НС и пакет от краткосрочни нормативни промени по инициатива на НСОРБ (за 46-то Народно събрание). Докладчик по темата за нормативни проени е кметът на Димитровград Иво Димов. На заседанието ще се разискват и други институционални и общи въпроси, сред които предложения за подписване на меморандуми за сътрудничество на НСОРБ с водещи университети в България (Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Университет за национално и световно стопанство, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, Икономически университет – Варна), както и предложение за партньорство на НСОРБ с Българското национално радио по проект за дигитализиране на културно наследство. Заседанието започва от 11.00ч. и ще се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини