От х:

Днес в x:

Тенчо Тенев е задържан за неизгодни сделки и притежание на боеприпаси, извършени са обиски на 9 адреса

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа началник на сектор в РУ – Асеновград за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Обвиняемият Тенчо Тенев е бил задържан вчера на 11 май 2021 г. в сградата на РУ – Асеновград. Извършени са били процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания на девет адреса, иззета е търговска и счетоводна документация, както и боеприпаси, назначени са експертизи и др.

Началникът на сектор „Охранителна полиция“ Тенчо Тенев от димитровградското село Крум е избрал две фирми, които да оборудват сградата на Районното управление в града с видеокамери за наблюдение, да доставят автомобилни части и консумативи, както и да извършват ремонти дейности на служебните автомобили. Обвиняемият избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати, не по установения ред, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания. Както вече съобщихме, освен обиските в дома на Тенчо Тенев, такива бяха извършени и във фирма за видоенаблюдение в Димитровград, както и в частен дом, а според очевидци собственикът й е бил отведен от служители на МВР.

За дейностите по договорите фактурите били издавани на община Асеновград, като началникът подписвал част от тях от името на институцията.

Полицейският началник е обвинен и за това, че държал 554 патрони от различен калибър без разрешение в дома си в село Крум, където съпругата на Тенев, Златка Тенева е кметски наместник.

Предвиденото от закона наказание за длъжностното престъпление, в което Тенчо Тенев е обвинен, е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото да заема определена държавна или обществена длъжност, а за престъплението, свързано с незаконно държане на боеприпаси, законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

Разследването е в активна фаза и се извършват оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия.

Очаквайте репортаж тази вечер по Етв

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ня
    Някой....
    6 0
    23:18, 12 май 2021
    Ало журналиста коригирай си статията.Т.Тенев е крумски зет а е родом от село Странско
  • 2
    Ат
    Атанас
    4 0
    06:51, 13 май 2021
    В РПУ Асеновград няма длъжност Началник Сектор а има Началник Група, длъжност която заема Тенчо.
  • 3
    Ко
    Колега
    5 -1
    07:47, 13 май 2021
    Ей ,не се спря, такъв службогонец през практиката си, не съм срещал !
    В кръвта му е да ги върши тези работи !
    Сега на каква длъжност е , никой не казва !
    • Ло
      локомотива
      2 -2
      10:20, 13 май 2021
      Ми нали си му колега,как така не му знаеш длъжноста.Това говори лошо за тебе бе колега.
    • От
      Отговор
      2 -2
      12:44, 13 май 2021
      Какъв локомотив си ,дизелов или електрически , като не разбираш , не се обаждай !
Последни новини