От х:

Днес в x:

Предупреждение за силен вятър, с който идва захлаждане и дъжд

За 08.05.2021 г. НИМХ издава предупреждение от първа степен (жълт код) в 18 области от страната за силен вятър, с пориви до 22-24 m/s; оранжев код за силен вятър в Сливен, с пориви до 26-28 m/s. Смолян е сред малкото области, в които няма опасност и на картата е оцветена в зелено. Все пак ще се усети захлаждане. Ще е облачно и се очакват превалявания, на места с гръмотевици. Максималната температура ще достигне 18 градуса.

Днес ще духа умерен и силен северозападен, по-късно през деня в Източна България - североизточен вятър и с него в страната ще нахлува хладен въздух. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места в източните райони и Родопската област ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Максималните температури ще бъдат предимно между 18° и 23°.

В планините ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Ще има по-значителни увеличения на облачността и на места, главно в Рило-Родопския масив ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини