От х:

Днес в x:

19 °C

Ким Кардашиян се оказа забъркана в престъпление

Американската риалити звезда Ким Кардашиян е сред най-обсъжданите личности и сред най-следените в социалните мрежи, най-вече заради провокативните снимки, които публикува. Тези дни отново стана повод за коментар, но сега работата е сериозна.

От The National News съобщават, че името на Ким Кардашиян е замесено в международен спор за контрабанда на древни римски статуи.

Става въпрос за копие на фрагмент от прочутия древногръцки скулптор Мирон, внесено в Калифорния през 2016 г. с фактура на името на белгийски интериорен дизайнер и търговец на антики Аксел Верворд за Noel Robert Trust - компанията на Ким и бившия й съпруг Кание Уест, която се занимава с покупко-продажба на недвижими имоти.

Фрагментът е част от по-голяма пратка с над 40 антики на стойност 745 882 долара. Тя е задържана на границата, след като от логистичната компания не показват нужната документация. Властите подозират, че всеки един от предметите е "защитена културна ценност от Италия" и трябва да е съпроводен със съответния сертификат за произход.

На 30 април е заведен граждански иск за конфискация към Кардашиян, която, според съдебните документи, е закупила скулптурата от галерия Axel Vervoordt в Белгия през 2016 г.

Собственик на галерията е Аксел Верворд, който по това време е нает да декорира имението на Кардашиян в Калабасас. Белгиецът твърди, че е закупил антиката през 2012 г. от парижката галерия Galerie Chenel.

Пред Daily Mail говорителят на Кардашиян заяви, че тя за първи път чува за античния предмет и никога не го е поръчвала. Насърчават разследването и се надяват произведението на изкуството да бъде върнато на собствениците.

Източник: LifeStyle

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.06.2021

Последни новини