От х:

Днес в x:

24 °C

Пълно единодушие: Приеха създаването на комисия за проверка на управлението на Бойко Борисов

Народното събрание прие в петък проект на решение за създаването на Временна комисия по проверка при разходването на средства от Министерския съвет и дружествата с повече от 50 на сто държавно участие за последните десет години.

Проекторешението за създаването на комисията бе гласувано с 214 гласа "за".

Първоначалният проект на решение с вносител ПГ "Изправи се! Мутри вън!" предвиждаше създаване на Временна комисия по ревизия при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата и дружествата с повече от 50 на сто държавно участие за последните четири години. В хода на дискусията Йордан Цонев направи редакционно предложение, комисията да направи проверка, а не ревизия, тъй като парламентът няма такива правомощия. Депутатите приеха и друга редакционна поправка, направена от Цонев, от обхвата на проверка да бъдат изключени пенсионните дружества и тяхното състояние, тъй като въпросните дружества вече са били подложени на стрес тестове от страна на европейските институции и освен това представляват частна собственост.

По предложение на Румен Христов от ПГ "ГЕРБ - СДС" депутатите приеха вместо последните четири години комисията да направи проверка за последните десет години.

Депутатите отхвърлиха предложението на председателя на ПГ "БСП за България" Корнелия Нинова до избирането на нов Министерски съвет, парламентът да наложи мораториум върху отдаването на концесии, продажба на държавни и общински болници и назначение в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50 процента държавно участие. От парламентарните групи на ДПС и "Демократична България" посочиха, че е добре мораториумът да бъде в отделно проекторешение. Нинова каза, че е готова да го внесе идната седмица.

Мая Манолова, избрана със 147 гласа "за" и 1 "въздържал се", оглави временната комисия за проверка. Заместник-председател стана Георги Георгиев от "Има такъв народ". От ГЕРБ поискаха разделно гласуване на председателя и на състава на комисията. Съставът на комисията беше одобрен с 217 гласа "за". За членове бяха избрани 16 депутати - по трима от ГЕРБ-СДС, "БСП за България", ДПС и "Демократична България" и по двама от "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ве
  Велизар Енчев
  7 -3
  15:28, 16 апр 2021
  В НС току-що имаше политическо земетресение. Срещу предложението на Корнелия Нинова за мораториум върху раздаваните от кабинета в оставка концесии за стотици милиони гласуваха… „Има такъв народ“, Изправи се, мутри вън и Да България. Така падна първата маска на партията на Слави Трифонов. След прегласуване партиите на Трифонов, Манолова и Христо Иванов гласуваха „въздържал се“, но картите паднаха. В крайна сметка мораториумът не мина.
  Трифонов, Манолова и Иванов, кого обслужихте с вота си и срещу какво? Всички, гласували за тези три партии на 4 април, да си посипят главата с пепел. Публично ви продават на наши и чужди концесионери!
  Следващата седмица Корнелия Нинова внася мораториума в отделен закон. Да видим дали пак ли ще го отхвърлят.
  Колко бързо умират илюзиите!
 • 2
  Ан
  Анна
  7 -2
  15:35, 16 апр 2021
  Сформират комисия за 3 месеца за проверка на всичко съмнително като сделки, договори и т.н. подписани от ГЕРБ по време на тяхното управление.
  Искам да припомня, че ГЕРБ също състави такава комисия след встъпването в длъжност 2009 г., която трябваше да провери Тройната коалиция. Не видяхме нищо от тази комисия, нито тогава, нито сега.
  Едни и същи номера ни въртят и вече прилича абсолютно на проверка в кои далавери да се намушим ние, вместо те.
  3 месеца са нужни само за една от далаверите им да речем с пътното строителство. Не си ли научихме урока, бе хора? Защо позволяваме да ни играят едно и също едни и същи.
 • 3
  Ко
  кондор
  3 -3
  13:39, 17 апр 2021
  Комуняги и все остальная сволоч се съюзиха.Нали щеше да се прави ревизия на прехода? На Станишев, на Костов, на Доган и на Б.Б. Най-голямото разграбване беше при приватизациите и при фалитите на банките. Е-хей!-не сме забравили!
  В момента едни мутри сменят други мутри. Ще видите, че ще променят и закона за хазартните игри, за да може и Божков да се върне на бял кон.
  О, неразумний юроде, поради что гласува така?-би възкликнал и Паисий.

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини