От х:

Днес в x:

6 твърдения за зареждането на смартфоните, на които не трябва да вярвате

Батериите на нашите смартфони рядко издържат по цял ден и за това много потребители търсят съвети от приятели и колеги за това как да удължат живота им. За съжаление, обаче, не винаги тези съвети са правилни. Причината за тези неверни твърдения може да е недоразумение или просто стара информация.

От Mashable споделят 6 неверни твърдения за зареждането на телефоните, на които повече не трябва да вярвате. Ето кои са те:

Мит 1: Зареждането на телефона през нощта е лошо нещо
Мобилните телефони в наши дни са ужасно умни. Телефонът знае кога батерията му е с пълен заряд и когато достигне тази точка, той спира зареждането ѝ. Това предотвратява презареждането на батерията както и увреждането ѝ. Така че не се страхувайте да оставяте вашия телефон включен през цялата нощ.

Мит 2: Трябва напълно да изтощите батерията преди да я заредите
Литиево-йонните батерии, които са в смартфоните ни не са същите като тези, които използваме в дистанционното на телевизора и това изискване не важи за тях. Не само, че батериите нямат „ефект на паметта“, но и не е нужно да ги калибрирате, както сте правили това при никел-металните хидридни батерии, защото това е лошо за тях. Така че не се колебайте да зареждате батерията, когато ви е удобно.

Мит 3: Не използвайте телефона си, докато се зарежда
Използването на телефона, докато е включен в електрическата мрежа е напълно безопасно, стига разбира се да не сте във ваната или батерията да е повредена. Ако използвате висококачествено зарядно и батерия, а не евтини заместители, не би трябвало да имате проблеми.

Мит 4: Всички зарядни устройства са еднакви
Разбира се, че има значение кой е изработил зарядното устройство, с което зареждате телефона си. Фалшивите зарядни устройства са не само заплаха за безопасността ви, но могат да повредят и устройството ви. На пазара има много „ментета“, зарядни устройства за които се твърди че са произведени от една компания, но реално не са. Ето защо е разумно да купувате директно от сайта на производителя или от легитимни магазини, за които имате гаранция че предлагат качествена стока.

Мит 5: Не е проблем ако смартфона ни работи постоянно
Повечето хора използват телефоните си постоянно, те са се превърнали в техен джобен компютър. Това обаче не е добра идея. Смартфоните трябва да се рестартират от време на време, ако искате да удължите  живота на батерията си. Рестартирайте най-малко веднъж седмично.

Мит 6: Услугите за локализиране на местоположението хабят много батерия
Навярно си мислите, че работещите приложения, които изискват използване на данните за местоположението ви хабят много батерия. Да, това е така, но не чак толкова, колкото може би си мислите.

Тези услуги определено използват много батерията ви, но не безкрайно както може би всички ние си мислим. Разбира се, ако сложим телефона си в самолетен режим ще удължим живота на батерията му, но тогава телефонът ни няма да изпълнява целта си – текстови съобщения, нотификации и телефонни обаждания. По принцип, ако искате да използвате услугите за местоположение, правете го спокойно. Това няма да се отрази значително на живота на батерията.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини