От х:

Днес в x:

12 °C

Pixel 6 се изправя срещу iPhone с произведен от Google процесор

Почти всички смартфони с Android в САЩ имат чипсети Qualcomm - някои може да го нарекат монопол, но точно сега е така. Google обаче работи по свой собствен чипсет под кодовото име Whitechapel поне от миналата пролет. И ако се вярва на скорошен доклад, този дългоочакван хардуер може най-накрая да се прояви в тазгодишния Pixel 6 и потенциално дори в Pixel 5a.

За тези, които не го помнят от миналата година, за Whitechapel се говореше, че е ARM чипсет, захранван от 2x A78 ядра, 2x A76 ядра и 4x A55 ядра, съчетани с ARM Mali GPU дизайн, каза по това време да се основава на неофициалната архитектура "borr". Google очевидно е поискал от Samsung помощ при проектирането на чипа, а също така се счита, че той ще се прави в заводите на Samsung.

Според днешния доклад телефон Pixel тази есен (вероятно Pixel 6) ще използва чипсета и той е изрично обвързан с хардуерна платформа с кодово име Slider, като този нов чип взима името GS101. Също така са забелязани още признаци за сътрудничество на Samsung при разработването на чипа и той може дори да използва някои софтуерни компоненти на Exynos.

Като се има предвид обичайната разлика в производителността между съвременния хардуер Exynos и чипсетите Snapdragon на Qualcomm, надяваме се, че това не означава понижаване на производителността за следващия Pixel.

Две кодови имена също са свързани с платформата Slider (Raven и Oriole), които и двете се асоциират с предстоящите устройства Pixel - вероятно Pixel 6 и изтеклият преди това Pixel 5a.

В Google се надяват, че персонализирани чипсети като Whitechapel могат да донесат производителност на ниво iPhone в пространството на Android. Apple се радва на позиция като единствен разработчик на софтуер на своята платформа и като единствен производител на хардуер, което дава на компанията ниво на взаимодействие между софтуерния и хардуерен дизайн, на който производителите на Android апарати не могат да отговарят.

Като основен разработчик на Android, Google е в състояние да се изправи срещу Apple и потенциално да направи чип, който да общува перфектно със своя хардуер. Тук няма никакви гаранции - особено като се има предвид участието на Samsung, по-слабата производителност на Exynos и факта, че досега не сме чували Google да пуска персонализиран ядрен дизайн като Apple. Контролираният от Google чипсет хардуер може също да означава по-дълги периоди на ъпдeйти за апаратите Pixel на Google.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини