От х:

Днес в x:

Кошмарно начало за България на световните квалификации по футбол

Националният отбор на България започна със загуба с 1:3 от Швейцария участието си в квалификациите за световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

На Националния стадион "Васил Левски" в столицата селекцията на правещия дебют на треньорското кормило Ясен Петров бе напълно надиграна от съперника през първото полувреме, но през второто показа много по-добро лице.

Двубоят започна кошмарно за българския отбор, който още в 13-ата минута вече изоставаше с 0:3. Бреел Емболо откри резултата в седмата минута, когато надскочи доста по-ниския от него централен защитник Петър Занев.

Ранният гол сериозно обърка българските футболисти и след само още три минути игра те допуснаха втори гол. Контраатака на "кръстоносците" завърши с подаване на Джердан Шачири към Харис Сеферович и таранът на гостите с плътен удар с левия крак покачи на 2:0.

Грешките в българската отбрана следваха една след друга и 13-ата минута Шачири напредна по дясното крило, стигна до аутлинията и стреля към вратата на Илиев. Топката рикошира в гредата и гърба на вратаря и спря на голлинията, откъдето Цубер вкара за 3:0 за Швейцария.

До края на първото полувреме играта продължи да се води изцяло пред българската врата, но два сериозни пропуска на Сеферович не позволиха на гостите да поведат с още по-голям резултат.

Второто полувреме на мача обаче започна шокиращо на фона на показаното през първото - с гол за България още в 46-ата минута. Ремо Фройлер сбърка с едно подаване в собствената си половина и Кирил Десподов мигновено стреля към вратата на Зомер, за да вкара за 1:3. За съжаление обаче при нанасянето на головия удар Десподов се контузи и в игра влезе Спас Делев.

Голът изнерви гостите и в следващите минути те извършиха серия от груби нарушения срещу българските играчи. При един такъв свободен удар в 61-вата минута капитанът Георги Костадинов пропусна отличен шанс да вкара втори гол. Делев центрира и Костадинов се оказа непокрит на задната греда, но Ян Зомер майсторски изби топката встрани.

Самият Делев можеше да вкара в 76-ата минута. Нападателят на Арда влезе на слалом в наказателното поле на Швейцария, но ударът му бе блокиран в последния момент от тялото на Рикардо Родригес.
В 80-ата минута капитанът на Швейцария Гранит Джака бе много близо до четвърти гол, но зрелищното му изпълнение от воле прелетя на сантиметри от страничната греда на Пламен Илиев. България отговори с многоходова атака, при която Спас Делев бе изведен зад отбраната на "кръстоносците". Делев потърси подаване към дебютанта Илиан Илиев-младши, но пасът му бе неточен.

В добавеното време Пламен Илиев спаси българската врата от сигурен четвърти гол

В неделя е следващият мач на националния отбор. В София "трикольорите" приемат тима на Италия, който по-късно днес играе със Северна Ирлаандия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Zr
    zritel
    0 0
    09:58, 26 мар 2021
    Не може да имаме добър мъжки национален отбор по футбол, докъто нямаме добър национален на юношески и младежки гарнитури. Снощи младежите на Швейцария показаха своята класа на ЕП за младежи до 21г.
Последни новини