От х:

Днес в x:

Израел отмени квотата за пристигащи от чужбина със самолет

Израел отмени квотата за брой пътници, пристигащи от чужбина през международното му летище, която бе въведена по-рано тази година във връзка с ограниченията срещу разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

От днес неограничен брой хора ще могат да влизат в Израел с полети до летище "Бен Гурион" в Тел Авив. Освен това няма да бъде измервана телесната температура на пътниците на влизане в терминала и преди да се качат на борда на самолет, готов за излитане.

Единственият граничен пункт с Египет - при Таба на Синайския полуостров, близо курорта Ейлат на Червено море, също ще бъде отворен за пръв път от една година, съобщи министърката на туризма Орит Фаркаш-Хакоен.

Разхлабването ограниченията за пътуване идва след решение на израелския Върховен съд от сряда, според което мерките "нарушават основни конституционни права за влизане и излизане от Израел и други права, залегнали в основата на демократичната структура на начина ни на живот". Ако не е късно да се снабдят със самолетни билети, израелците, живеещи или останали блокирани в чужбина, поне теоретично биха могли да гласуват на парламентарните избори във вторник, отбелязва ДПА.

Правителството на премиера Бенямин Нетаняху наложи ограниченията, включително дневна квота от максимум 3000 души, пристигащи в страната, в опит да попречи Израел да бъде достигнат от новите варианти на коронавируса.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини