От х:

Днес в x:

Приключва ремонтът по ул. "Стефан Стамболов"

Почти приключиха ремонтните дейности по проекта „Реконструкция и рехабилитация на ул. „Стефан Стамболов“ и разположения по трасето й водопровод в Първомай“.

Изпълнителите от консорциума „Първомай 2020“ изпълниха обещанието си за бърза работа и възможно най-малко затруднения за живеещите около улицата и преминаващите превозни средства.

Подменен е водопроводът, отклоненията към сградите и е положена асфалтова настилка от триъгълника пред магазин „Аргис“ до кръстовището с улица „Малина“. Поставена е и маркировка.

Средствата на проекта са в размер на 1 442 557 лв. и са осигурени от излишъка в републиканския бюджет за 2019 г. Засега изпълнителите са се вместили в размера на отпуснатите средства и дори има няколко подобрения – осигурени са парко места пред някои кооперации и магазини, разположени на улицата.

Остават довършителни работи по връзките на „Стефан Стамболов“ с пресечните улички. След това надзорът ще прегледа направеното и преди месец май, когато е крайният срок, възложители и изпълнители се надяват проектът да бъде успешно приключен.

Сега е моментът да бъде сигнализирано и за нередности, които да бъдат отстранени.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини