От х:

Днес в x:

В 36 секции в общината ще може да се гласува машинно

39 ще са избирателните секции в община Първомай на изборите за Народно събрание, които ще се проведат на 4 април 2021 година.

В три от тях няма да има възможност за машинно гласуване – Добри дол, Драгойново и Поройна. Там избирателите са под 300. На „ръба“ е секцията в Брягово, където по постоянен адрес се водят 324 избиратели и ако до 20 март не се отпишат повече от 24-ма, в секцията ще бъде поставена машина за гласуване.

Подвижна секция за поставените под карантина или изолация ще бъде образувана, ако има подадени поне 10 заявления до 31 март. Тогава кметът на общината със заповед, издадена не по късно от 1 април 2021 г., образува секции за гласуване с подвижна избирателна кутия, утвърждава номерата им и определя обхвата им.

Дали ще има подвижна секция за хора с физически увреждания ще стане ясно на 20 март. До тогава е срокът, до който, ако са подадени повече от 10 заявления и те бъдат уважени от Районната избирателна комисия, ще бъде образувана така секция. Ако такава секция вече е одобрена, заявления ще бъдат приемани до деня на изборите.

Чрез  сайта на ГД "ГРАО" за избирателните списъци за Избори за Народно събрание на 4 април 2021 г., гражданите могат да направят справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за Избори за Народно събрание на 4 април 2021 г.

ГД "ГРАО" се надява да спести времето и неудобството на българските граждани да се информират от разлепените на обществени места избирателни списъци. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини