От х:

Днес в x:

20 °C

"Като видя как музиканти са наобиколили началника и ми става кофти"

"Написал съм около 60 песни - самостоятелно и с "Ъпсурт", повече от 90% не ги въртят (в медиите - б.р.). Знаете ли защо? Защото не са достатъчно добри. Не всеки ден се правят хитове. Хората ме знаят със 7-8 песни".

Това заяви пред бТВ Ицо Хазарта. Така той коментира идеята медиите да бъдат задължени със закон да излъчват определен процент българска музика. Тя бе рециклирана под формата на обещание миналата седмица, когато музиканти се появиха в Министерския съвет при премиера Бойко Борисов - за да настояват за помощи за свои колеги, които пандемията и въведените от държавата мерки срещу нея са оставили без доходи.

Вербалният антажимент, че ще се въвежда задължителна квота за БГ музика и в държавните, и в частните радиа и телевизии, дойде лично от министър-председателя.

"Иван иска да бъде певец. Песните на Иван не ги въртят по радиата, по телевизиите, не ги гледат много хора в интернет. Всичко това би трябвало да покаже на Иван, че би трябвало да се ориентира в друга сфера. Но вместо това Иван иска държавата да направи закон за песните на Иван", обясни Ицо Хазарта.

Рапърът отговори и на критики, че в клиповете му имало красиви жени, което било един вид нелоялна конкуренция за "сериозните артисти":

"Аз да спра да снимам красиви жени в своите клипове. На участия ходя с балет, те са красиви. Да слагам портрети на исторически личности, на Филип Тотьо, на княз Батенберг, на Паисий...".

Той призна, че във Франция има подобна квота за френска музика. Но допълни:

"Много е лесно да си избереш произволна държава. Данък печалба във Франция е 50%. Искате ли да имате данък 50%, щото нали Франция? Да задължиш някого да ти върти песните не би довело до нищо добро". 

Ицо Хазарта коментира и идеята държавата да подпомогне музикантите, които не могат да упражняват своята професия заради епидемията, с по около 4 хил. лв. Решението парите да бъдат отпуснати  - малко над 4 млн. лв. - бе взето днес официално от Министерския съвет - именно като продължение на спомената вече среща на музиканти с Борисов миналата седмица.

Още след нея Хазарта реагира - на база информацията, дошла по темата от прессъобщението на Министерския съвет, че около 1000 музиканти ще получат еднакви по размер помощи. Заради изразеното мнение Хазарта влезе в задочни спорове със свои колеги. Днес отново обясни позицията си - че подобна помощ трябва да има само за хора, които са си плащали данъците. И добави, че не вижда нищо лошо в това хората да имат различни мнения и да си ги отстояват. Не вижда врагове у инакомислещите.

"2021 г... след като водим разговор защо трябва да се слагат ваксини, сега водим разговори защо трябва да се плащат данъци. При следващо гостуване ще обсъдим защо трябва да се мият ръцете. Навсякъде в Европа държавите компенсират бизнесите. Когато държавта ти забрани да упражняваш своята дейност, тя трябва да те компенсира. Така го правят в ЕС. Това се доказва чрез данъчни декларации. За доходи от музика", заяви Ицо Хазарта.

И допълни:

"Вие можете да решите да вземете една балалайка, да се снимате във фейсбук и да кажете: дайте 4 хиляди лева."

Според рапъра музикантите би трябвало да са най-свободната част от едно общство.

"Аз не съм музикант, не познавам нотите, нямам певчески данни. Аз съм човек, който се занимава с музика. Музикантите би трябвало да са най-свободнта част от едно общество. И като ги видя как са наобиколили началника и ми става кофти. Преди две години си позволих участие в един предизборен концерт. Понесох критики, не направих добре, че присъствах там", сам припомни Ицо Хазарта.

Но се обърна към колегите си, появили се в Министерския съвет:

"Но Вас ви навряха много по-силно в предизборна кампания. Седят около началника и го молят да даде и той ще даде, защото има 20 дни до изборите. Няма да ги пита  - плащате ли си данъците, защото те ще му се разсърдят. По-лесно е да се сърдят на такива като мен."

Източник: ClubZ.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
12 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
12 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
12 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
12 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
12 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
12 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
12 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
12 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
12 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
12 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
12 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
12 май 2021
Последни новини