От х:

Днес в x:

Радослав Смаилов стана "Студент на годината" за 2020-та в категория "Педагогически науки"

Изображение 1 от 3

    Радослав Смаилов е студент във Филиала на Пловдивски университет в гр. Смолян, специалност „Български език и история“. Понастоящем е IV курс и завършва с пълно отличие. За активната си научна и творческа дейност той е отличен с Националния приз „Студент на годината“ 2020г. от Национално представителство на студентските съвети в република България. Националният приз „Студент на годината“ е най-престижният конкурс за млади хора в България и се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Наградата на Радослав бе връчена лично от Йорданка Фандъкова – кмет на София на тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
    През изминалата 2020 година, студентът има множество научни публикации в полето на медиевистичната история на България в национални и международни научни конференции, статия в съавторство с ас. Емилия Коцарова от ВУЗ и написано учебно помагало в съавторство с доц. д-р Георги Юручев също от ВУЗ. Завоюва 1-во място в Международен конкурс за есе на тема „Ту арфа звънлива, ту меч“, посветен на Иван Вазов. През 2020 г. е отличен от Фондация „Еврика“ със стипендия по целево дарение „Акад. Александър Теодоров-Балан“. В края на 2020 г. печели II-ро място в Националния литературен конкурс за есе на тема: „Съвременните будители – надежди и разочарования“, организиран от НЧ „Отец Паисий-1893“ – гр. Велинград, а в средата на
    месец февруари 2021 г. е отличен и със стипендия от Ротари клуб – гр. Смолян. Участва и в студентския проект към Филиала на ПУ в гр. Смолян - „Дигитална интернет базирана библиотека за родопските диалекти“, ръководен от гл. ас. д-р Мирослав Михайлов.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини