От х:

Днес в x:

9 °C

Радослав Смаилов стана "Студент на годината" за 2020-та в категория "Педагогически науки"

Изображение 1 от 3

  Радослав Смаилов е студент във Филиала на Пловдивски университет в гр. Смолян, специалност „Български език и история“. Понастоящем е IV курс и завършва с пълно отличие. За активната си научна и творческа дейност той е отличен с Националния приз „Студент на годината“ 2020г. от Национално представителство на студентските съвети в република България. Националният приз „Студент на годината“ е най-престижният конкурс за млади хора в България и се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Наградата на Радослав бе връчена лично от Йорданка Фандъкова – кмет на София на тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
  През изминалата 2020 година, студентът има множество научни публикации в полето на медиевистичната история на България в национални и международни научни конференции, статия в съавторство с ас. Емилия Коцарова от ВУЗ и написано учебно помагало в съавторство с доц. д-р Георги Юручев също от ВУЗ. Завоюва 1-во място в Международен конкурс за есе на тема „Ту арфа звънлива, ту меч“, посветен на Иван Вазов. През 2020 г. е отличен от Фондация „Еврика“ със стипендия по целево дарение „Акад. Александър Теодоров-Балан“. В края на 2020 г. печели II-ро място в Националния литературен конкурс за есе на тема: „Съвременните будители – надежди и разочарования“, организиран от НЧ „Отец Паисий-1893“ – гр. Велинград, а в средата на
  месец февруари 2021 г. е отличен и със стипендия от Ротари клуб – гр. Смолян. Участва и в студентския проект към Филиала на ПУ в гр. Смолян - „Дигитална интернет базирана библиотека за родопските диалекти“, ръководен от гл. ас. д-р Мирослав Михайлов.

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  20 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  20 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  20 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  20 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  20 апр 2021
  Последни новини