От х:

Днес в x:

11 °C

Топ 10 на най-продаваните смартфони през 2020 г.

През последната четвърт на 2020 г. Apple успя - за първи път от четири години насам - да измести Samsung от водещата позиция по брой продажби на телефони в световен мащаб.

Компанията е и единствената, която успя да позиционира флагмански модели в класацията на най-продаваните телефони за 2020 г., сочат данни на Omdia.

iPhone 11 е бил безспорният лидер в това направление през изминалата година и от него са продадени 64.8 милиона бройки - с над 40 милиона повече от продажбите на iPhone SE (2020), който пък заема второто място.

Третата позиция за най-продавани модели също принадлежи на Apple и е отредена на iPhone 12.

На четвърто, пето и шесто място са респективно Samsung Galaxy A51, A21s и A01, но никъде в листата на водещите 10 модела не виждаме флагмански Galaxy S или Note модел.

Това е още по-изненадващо, ако вземем предвид, че моделите от тези серии се появяват доста по-рано през годината в сравнение с тези на Apple.

Моделите от средния и бюджетния клас на Samsung се оказват най-популярни сред потребителите на Android, което може да бъде обяснено в известна степен с икономическата нестабилност и загубените покрай пандемията работни места.

Иронично или не, след най-евтиния модел в класацията в лицето на Galaxy A01 се позиционира и най-скъпият - iPhone 12 Pro Max с 16.8 милиона продажби.

Осмото място отново е отредено на още един бюджетен модел на Samsung - Galaxy A11.

Доминацията на Samsung и Apple при най-популярните телефони е нарушена единствено от Xiaomi и нейният Redmi Note 9 Pro, който се появи едва през ноември, но все пак успя да спечели симпатиите на 15 милиона потребители, за да грабне деветото място.

На последната десета позиция в списъка се класира iPhone 12 mini, който също излезе в края на годината, но е реализирал 14.5 милиона продажби и е петият модел на Apple сред десетте най-продавани телефони за 2020 г.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Az
  Az
  2 0
  13:41, 25 фев 2021
  Това от пръстите ли си я изсмука тая класация , нито източник е написано нито име на автора . Самата класация е пълен потрес сякаш има 2 марки , ти не си ли чул още че Xiaomi подминаха apple по продажби тази година , как е възможно това да се случи без да влезеш в топ 10 не ми е ясно .
  Мислете малко с тия глави , то днешната журналя само копи пеист може но там явно стават грешки , като не се мисли.
Последни новини