От х:

Днес в x:

Деница Георгиева е новият председател на УП на СУ "П. Р. Славейков"


Десетокласничката Деница Георгиева е новият председател на Ученическия парламент при СУ "Петко Рачов Славейков". Днес тя бе официално приветствана от директора Милко Багдасаров на новата позиция в училищното гимназиално общество. Самото предаване на властта от предишния на новия председател по традиция се извършва по време на церемонията на наградите за учители "Даскеер", организирането на която е мащабно и в най-голяма степен отразява приемствеността между двете поколения ръководства.
Ученическият парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" е ученическа институция, която отдавна няма нужда от представяне. Въпреки условията на непредвидимост в учебния процес и редуване на присъствано обучение с такова в електронна среда, гимназистите на училището за шампиони проведоха онлайн кампания за избор на ново ръководство на УП. Това е необходимо, тъй като настоящият председател Антония Колева от 12б клас завършва своето обучение и заедно със своя екип трябва да предаде щафетата на следващите класове.
Поради невъзможност от провеждане на реално отчетно-изборно събрание бе реализирана онлайн кампания, в резултат на която Деница Георгиева представи своя екип на страницата на Ученическия парламент във Фейсбук със следното обръщение:
"Скъпи славейковци, з а мен е чест да бъда новият председател на Ученическия парламент, въпреки че се присъединих към него едва миналата година. Искам да благодаря на Антония Колева и госпожа Нешка Шопова, без които нямаше да стигна до тук, ако не ме бяха научили на всичко, което знам сега и което ще приложа по време на моето управление.
По време на управлението ми не само ще спазвам училищните традиции, но и ще създам нови, но не сама, а с помощта на хората от парламента, които са в него в момента и тези, които ще се присъединят по-късно с течение на времето и нашите инициативи. Всеки, който желае да бъде част от екипа на сериозните, отговорните и креативните славейковци, ще бъде с радост посрещнат. Ще направя всичко, за да преустроим парламента, ще се радвам да науча още много неща и да предам знанията си на новите членове. За всеки, който иска да се присъедини към нашия екип /а и за информация на останалите, тъй като в днешната дигитална комуникация информацията е от първостепенно значение/: аз съм Деница Георгиева от 10г клас и съм новият председател на Ученическия парламент, заместник-председател е Даниела Караиванова, отговорник на екипа за културни дейности е Теодора Сурова, отговорници на техническия екип са Здравко Караджов и Слави Солакчиев, а те обучават Вилиян Кехайов, отговорник за медии и институции е Толга Мехмед, отговорник на екипа по фотография е Димо Димов и отговорник на екип спортни дейности е Гюкан Севал. А за всеки, който желае да се присъедини към който и да е от екипите ни или смята, че е достатъчно отговорен и има съответните способности, имаме нови и свободни длъжности – отговорник на актьорския екип, отговорник за сценарен екип. С тези нови длъжности ще подготвим по-добре Даскеер-ите, като тук е моментът да обявим, че ако пандемията ни позволи, ще има церемония "Даскеер" и тази година. Амбицирани сме да я проведем още пролетта, с много леко закъснение от обичайното й протичане в края на февруари. И така въпреки обстановката, в която се намираме, с парламента ще направим всичко възможно да изпълним всички задачи, да проведем всичките празници и да продължим традициите. Осъзнавам, че имаме богато наследство, което трябва да запазим и още много, което да постигнем. Пожелавам на всички здраве, защото е най-необходимо днес, мъдрост, за да вземаме правилните решения, упорство, за да отстояваме себе си и ентусиазъм, който да не ни напуска въпреки всичко, за да тичаме след мечтите си! Успех!"
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини