От х:

Днес в x:

Кризата угаси казаните. Жижни тровят въздуха. Преглед на регионалния печат

„Незаконни Жижни тровят въздуха, прокуратурата пас” съобщава във водещо заглавие „Хасковска Марица”. Въпреки разпореждането на РИОКОЗ площадката за добив на дървени въглища край Златоустово, маджаровско, продължава да работи. Според промяна в закона от миналата година, добивът на дървени въглища на открито се забранява припомня изданието. Правомощията за спиране на незаконни площадки има прокуратурата, тя е пас. В белота пас означава че няма какво да кажеш и си вън от играта. То прокуратурата май е пас и за много други неща.Виж прокурорите не са вън от играта.

„460 минават под венчило за годината” позитивно съобщава вестникът. Възраста на двойките обаче ставала по-висока. Вместо на 20 години те се вричали във вярност към 30-те. Дано разводите пък да намаляват.

2.8 млн е борчът на МБАЛ Хасково. Това нарежда болницата ни на 7-мо място в страната по задлъжнялост, съобщава на втора страница „Хасковска Марица”. Водещото заглавие тук е : „3 млл лева за школски ремонти”. Парите са както целеви от държавния бюджет по повод оптимизацията на училищната мрежа, така и собствени средства на община Хасково.

Водещо заглавие на трета страница” Таксиджия спаси баба от измама за 1 500 лв”. Бабата била от с. Сладун свиленградско, а човекът с таксито трябвало да закара пратка от там до Велико Търново. Пратката била 1 500 лв които неизвестен мъж искал от старицата по познатата схема-катастрофа, дъщерята в затвора. Таксиджията вместо в Търново закарал парите в полицията, като плюл и на печелбата от дългия курс и на овчедушието на средностатистическия българин да си затваря очите за неща които не ги засяга. Все пак не всеки може да се купи с пари. Трябва първо да стане политик.

Две страници спорт. На едната четем че Стамен Белчев се събудил като треньор на Любимец. Ивайло Петев, досегашният, бил уволнен заради „напрежение”. И тук познати лица започнаха да се въртят из регионалните клубове. Които май ще свършат като донора си-ФК „Хасково”. Както се казва „Със стари…жрици на любовта, нов….дом на любовта, не се прави”

„Таксиджия спаси баба от измамници” започва обзорът на новините вестник „Новинар Юг”. Научаваме още че таксиджията Златомир Митрев получавал заплахи от мошеника.

„Умишлено пресушават язовир Гарваново?” Врътката била заради предстоящата смяна на шефа на напоителни системи Азис Шакир. Каква му е файдата на Шакир да пресушава питейната вода на Гарвановци, не се посочва.

„Кризата угаси казаните” е сърцеубиващата новина от първа страница. Радоста на народа се превръща в мъката му. Всеки си стиска парите, а захарта стана дяволски скъпа да се вари плодовица. За това всеки чака гроздето. По на сметка е.

„5 литра кръв се прелива ежедневно в региона” Можем да добавим: Средно и по две операции се правят, 150 прегледа на уши нос гърло, а на всеки час на зъболекарския стол се поти човек. Или там каквото още може да мине за новина.

„Журналист който не спазва дистанцията, губи” Думите са на нашумялата хасковска водеща по Дарик - Дияна Найденова, която до 28-ми август се изявява като водеща по Нова ТВ. Интервю на стр. 6-та.

„Заплатите на полицаите да догонят тези в ДАНС” Пожеланието, звучащо като анонс за сериозна промяна е на депутатът Иван Петров. Той ги разбира тези работи, бил е полицейски шеф. Ако това ще спре разпада на съсловието, да станат. Само да не я вършат като ДАНС-никаква.

От Спортната страница: „Канал 3 гони публиката от родните стадиони”. Думите са на шефа на фен клуба на Левски Владимир Владимиров. Сашо Диков му бил виновен на човека, че Левски играе ганкиното. Всъщност играе много добре но журналистите са лоши. Лоши са и от Бате, от Жилина, а Дебрецен сега са много добри, до като не станат лоши. Тогава много боли.

Това бе по интересното от днешния печат.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини