От х:

Днес в x:

Мей Мъск: Сбогувайте се с всеки, който ви каже, че остарявате

Човек трябва да каже „сбогом“ на всеки, който му говори за остаряване. Този съвет дава 72-годишният модел и диетолог Мей Мъск. В интервю за CBS тя разкрива как се бори с бръчките и белезите на времето.

По думите на майката на Илън Мъск, никой няма нужда от някого, който му носи отрицателна енергия.

„Майка ми никога не е имала проблеми с възрастта, никой не може да ѝ каже, че остарява. Наистина се пенсионира на 96, но преди това тя никога не е говорила за бръчки, остаряване или нещо такова – тя просто винаги е била позитивна и се е учила цял живот“, коментира звездата, която не се срамува от белите си коси, които носи на къса подстрижка.

По думите на Мъск, „каквато майката, такава и дъщерята“. Ето защо тя гледа на своята възраст като на нещо съвсем нормално.

„Когато навършат 50, жените се страхуват да не загубят работата си. Но тогава мъжете стават главни изпълнителни директори и президенти, така че за какво става въпрос?“, коментира още Мей, според която една жена има своя чар независимо на каква възраст е.

Жената, която от близо 50 години е модел, е категорична, че в живота си няма място за хора, които я карат да се чувства зле и говорят за нейните бръчки.

Г-жа Мъск говори открито за дискриминацията, с която се е сблъсквала в модната индустрия заради напредналата ѝ възраст. Според нея, когато спряла да боядисва косата си, постигнала най-голям успех.

„По времето, когато родих третото си дете, бях почти блондинка и останах такава до края на 50-те си години. Помислих си: „Наистина ми писна от това и ще видя какво има отдолу, ако никога повече не работя“, спомня си тя. Днес тя не съжалява за решението да остане с бяла коса.

Източник: Tialoto

Коментари в сайта

Последни новини