От х:

Днес в x:

Обвиниха трима души в измама с фалшиви златни монети в Пловдив и Първомай

Трима са обвинени за измама с монети

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 41-годишен мъж и 23-годишна жена за това, че в периода от 23 юли 2020 г. до 31 август 2020 г., в Пловдив и Първомай са измамили двама души с общо 15 950.

На съд е предаден и съучастникът им, 30-годишен пловдивчанин, собственик на заложни къщи в Пловдив и Първомай. 

През юли 2020 г., в Пловдив, двамата обвиняеми закупили 50 броя монети със златно покритие, с ликовете на Кeмал Ататюрк, Джордж V и Кралица Елизабет. Всяка от монетите тежала по 7,25 грама. Продавачът ги уверил, че са качествени и могат да ги пласират като златни. Мъжът отишъл в златарско ателие в кв. „Столипиново“, където направили тест на монетите и го уверили, че покритието отговаряло на 22-каратово злато и издържало на киселина. Обвиняемият И.Д. споделил за намерението си да ги продаде с обвиняемата Л.М., с която били в приятелски отношения. Двамата отишли в заложна къща в Пловдив, където ги показали на собственика. Той ги одобрил и на два пъти платил за заложени „златни“ монети, на които всъщност вътрешността им не била златна. Обвиняемите оставили от същите монети и в заложната къща в  Първомай. Там купувач разбрал, че продадените му монети не са от злато и подал сигнал в полицията на 31 август 2020 г.

Според обвинителния акт на двама пострадали е била нанесена имотна вреда в размер на общо 15 950 лева.

Тримата обвиняеми са били установени. По делото са извършени разпити на свидетели, изготвени експертизи, иззети веществени доказателства и др. От общия размер на щетите са възстановени на пострадалите 2 750 лева. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини