От х:

Днес в x:

Шефът на хардуера в Apple се оттегля, поема нов проект

Директорът на хардуерното инженерство в Епъл (Apple Inc's) Дан Ричио ще напусне поста, за да поеме управлението на нов проект. Това съобщи снощи производителят на айФон (iPhone) без да дава подробности за най-новата роля на Ричио, предаде Ройтерс.

Той ще бъде пряко подчинен на главния изпълнителен директор Тим Кук. Ексшефът на хардуера ще бъде заменен от ветерана в компанията Джон Търнъс, който ще влезе в ръководния екип като старши вицепрезидент по хардуерното инженерство.

Ричио, който се присъедини към Епъл преди повече от две десетилетия като вицепрезидент по продуктовия дизайн, бе назначен за вицепрезидент на хардуерното инженерство на айПад (iPad) през 2010 година и оглавява инженерните екипи за Мак (Mac), айФон (iPhone), айПад (iPad) и айПод (iPod).

Компанията се съсредоточава върху по-нови проекти и напредва с технологията на самоуправляващите се автомобили. Като срок за производството на пътническо превозно средство, което да включва собствена еволюционна технология на батерията, е поставена 2024 година, припомня Ройтерс.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини