От х:

Днес в x:

"Хора и балони" - изложба на доц. Цветан Стоянов

Изложба на преподавателя в Художествената академия доц. Цветан Стоянов "Хора и балони" е открита в Перник. Това съобщиха от художествена галерия "Перник".

Експозицията представя 15 дигитално обработени фотографии и две рисунки. Авторът е снимал хора, закрили лицето си с балони. Творецът уверява, че чрез изображенията акцентира на важните въпроси на деня и изследва индивидуалния път на всяка личност, коментира директорът на художествена галерия "Перник" Елена Темелкова.

Цветан Стоянов е роден в София. Завършил е Националната художествена гимназия за изящни изкуства "Акад. Илия Петров". През 1989 г. се е дипломирал в специалност "Стенопис" в Националната художествена академия.

Характерна черта за творческия път на Цветан Стоянов е стремежът към експериментиране в областта на цвета, формата и композицията, според експерти. Творецът е участник в множество международни живописни пленери в Италия, Гърция, Северна Македония и България. Негови произведения са притежание на колекционери от Франция, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Египет, Индонезия, Италия и др.От 1990 г. до 1996 г. преподава рисуване, живопис, композиция, вечерен акт, учебна практика в Националната художествена гимназия за изящни изкуства "Академик Илия Петров" в София.

От 2000 г. е доцент в Националната художествена академия. Той е лицензиран експерт по съвременно българско изобразително изкуство. Член е на Съюза на българските художници от 1993 г.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини