От х:

Днес в x:

Един починал от студ и над 20 сигнала за премръзнали хора за денонощие

Бездомник в Благоевград загина от премръзване. Само за последното денонощие на телефон 112 са подадени над 20 сигнала за премръзнали хора. Най-много са в столицата - 11. Центровете за настаняване в София и Благоевград са пълни, съобщи БНТ.

В центъра за настаняване на бездомни хора в Захарна фабрика, в столицата, в момента са настанени 91 човека. Петима от тях са дошли тук в последните 24 часа след рязкото падане на температурите.

"Центърът вече е доста разпознаваем сред гражданите на столицата, които подават сигнали до телефон 112, до нас в Столична община", обясни Мина Йовчева, директор дирекция "Социални дейности" СО.

При един от сигналите за бедстващи бездомни хора в Благоевград, се оказва, че човекът е починал от измръзване.

Човекът е бил в неадекватно състояние, без признаци на живот и пристигналият екип на Спешна помощ само е установил смъртта.

Капацитетът на центъра за временно настаняване в града е малък.

"Има такъв център, който работи 24 часа, Център за временно настаняване на хора, които са крайно нуждаещи се в кризисни ситуации. Капацитетът на този център е 10 места и към момента всички са заети", казва Мария Захова, секретар на Община Благоевград.

И в София, И в Благоевград Центровете за настаняване на бездомни са пълни, но и от двете общини казват, че при нужда могат да се осигурят и допълнителни места.

Източник: БНТ

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини