От х:

Днес в x:

Пътнически самолет се разби в Индонезия

Пътнически самолет с повече от 60 пасажери на борда се разби в Яванско море в събота, минути след излитане от индонезийската столица Джакарта, съобщиха индонезийски власти.

Министерството на транспорта на Индонезия заяви, че последният контакт със самолета, въздушен полет 182 на Sriwijaya, е осъществен в 14:40 ч. местно време. Boeing 737-524 е пътувал за град Понтианак на остров Борнео. На борда на самолета е имало 62 души, според служител на индийската авиокомпания Sriwijaya Air, базирана в Джакарта.

Четири минути след излитане при силен дъжд, 26-годишният самолет е загубил над 10 000 фута височина за по-малко от 60 секунди, според Flightradar24, службата за проследяване на полети.

Индонезийската национална агенция за издирване и спасяване съобщи, че е открила отломки във водите точно на северозапад от Джакарта, за които смята, че може да са от останките на самолета, но заяви, че тъмнината е възпрепятствала издирването. Районът, където са открити отломките, е известен като Хилядите острови.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини