От х:

Днес в x:

Чудо: Откриха четирите деца в джунглата 40 дни след самолетната катастрофа

„Гладен съм“ и „мама е мъртва“ са били първите думи на четирите спасени деца от коренното население в Колумбия, открити след като 40 дни се скитали сами в джунглата, предаде Франс прес. Два дни след чудодейното им спасяване колумбийската телевизия излъчи вчера кадри от момента на откриването на децата от местни войници.

На видеото, заснето с мобилен телефон, се виждат четирите изтощени и измършавели деца, най-малкото от които е взето на ръце от спасител.

Слава Богу, намерихме децата, казва един от войниците, Децата: 13-годишната Лесли, 9-годишният Солейни, 5-годишният Тиен Нориел и Кристин – на годинка, бяха открити живи в петък следобед, след като се скитали в джунглата от 1 май. Тогава малкият самолет Чесна 206 с който децата пътували с майка си и техен близък, се разбива. Двамата възрастни и пилотът загиват при падането на самолета.

Поканени от обществената телевизия, спасителите разказаха за необикновения момент на срещата си с децата.

Голямото момиче Лесли, което водеше малкото за ръка, се затича към мен. Взех я на ръце, а тя ми каза „гладна съм“, разказа Николас Ордосес Гомес от спасителния екип.

Момчето беше легнало. Прегърнах го и му дадох малко храна. То стана и съвсем сериозно ми каза „Майка ми е мъртва“.

Спасителите започнали да успокояват децата и да им обясняват, че са приятели, че са дошли от името на баща им и чичо им, че са от семейството. Тогава момчето казало „искам хляб и наденица“, разказа още Ордосес Гомес.

Друг спасител разказа, че половин час преди това намерили на пътя костенурка. А според местните вярвания, ако намериш костенурка и поискаш да ти изпълни желание, то се сбъдва. Поисках от костенурката да намерим децата, въпреки че смятахме после да я изядем. Но като намерихме децата я оставихме, мислехме само за малките, разказа войникът.

Три дни след спасяването им децата се възстановяват във военна болница в Богота, където бяха транспортирани със самолет веднага след откриването им.

Близките на децата разказват, че те почти не говорят, но са разказали, че майка им е издъхнала четири дни след катастрофата от нараняванията си, разкри бащата Мануел Раноке Моралес.

Той е убеден, че станалото е Божие чудо.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини