От х:

Днес в x:

Леден град се издигна в Харбин

Изображение 1 от 2

    Полупрозрачни куполи, камбанарии и минарета, устояващи на полярния вятър - фестивалът на ледените скулптури е в разгара си в далечния север на Китай, предаде Франс прес.
    Тази година проявата преминава под знака на Пътя на коприната.

    Няма палми, оазиси или камили в Харбин, големият град в североизточен Китай, недалеч от руската граница, където всяка година се провежда най-големият фестивал на ледените скулптури.

    Фестивалът, организиран на едно от най-студените места в Китай (с температури между -17 и -28 градуса в сряда), позволява на посетителите да се разходят из истински град от лед, осветен през нощта от разноцветни прожектори. Проявата привлича милиони посетители от старта си през 1985 г.

    Ефемерните скулптури тази година са вдъхновени от древния Път на коприната, който е пресичал Централна Азия, свързвайки Китай с Европа със своите кервани от камили.

    Фестивалът е първият, който отваря врати за посетители, откакто новият коронавирус "удари" Китай, преди да се разпространи по целия свят миналата година.

    За да убедят туристите да дойдат и да се любуват на ледените дворци, въпреки страха от епидемията, организаторите намалиха цената на входния билет.

    Фестивалът на ледените скулптури в Харбин ще продължи до края на февруари. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини