От х:

Днес в x:

Пратките от Великобритания за ЕС с митническа декларация от 1 януари

Част от пратките от Великобритания за ЕС ще подлежат на мита от 1 януари 2021 година, съобщи The Guardian. 

За някои артикули ще бъдат начислявани ДДС и такса за обработка, а някои колети ще бъдат задържани в пощите докато получателят в Обединеното кралство не плати всички мита и такси. 

От началото на новата година хората във Великобритания ще трябва да попълват митническа декларация за своите пратки. Това не важи за изпращането на картички и документи, изтъкнаха от Royal Mail. Пощите посъветваха британските клиенти да следват тези указания още от днес, за да бъдат избегнати закъснения на пратките.

"Клиентите, пращащи колети от Англия, Шотландия и Уелс, ще трябва да прикрепят митническа декларация към пратките с подаръци или стоки, изпращани зад граница, в това число и за дестинации от ЕС", заявиха британските пощи.

За стоки, изпращани от Северна Ирландия до ЕС, няма да бъде необходима митническа декларация. Това се дължи на Протокола за Северна Ирландия, договорен между Лондон и Брюксел. Той гласи, че Северна Ирландия ще продължи да спазва правилата на европейския митнически съюз и на единния пазар след края на преходния период след Брекзит, изтичащ на 31 декември.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини