От х:

Днес в x:

Носят по домовете на социално слаби храни и хигиенни материали

Изображение 1 от 5

    Засегнати от здравната криза, свързана с разпространението на коронавирусната инфекция хасковлии, ще получат в домовете си хранителни пакети и хигиенни материали.

    Помощта е осигурена от БЧК, а в разнасянето й се включи и община Хасково чрез ресурса на Социалния патронаж. Рано тази сутрин екипа на Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания разпределени помощите за 67 души. Броят им е съгласуван със социалната служба.

    Храните са осигурени с отпуснатите от правителството 800 хиляди лева за подпомагане на най-нуждаещите се семействата, които не получават друга социална помощ. Всеки от пакетите съдържа по няколко килограма брашно, ориз, леща, спагети, фасул, има осигурено олио и консерви.

    В пакетите за лична хигиена хората получават предпазни маски, сапун, дезинфектанти, паста за зъби, прах за пране и още хигиенни принадлежности от първа необходимост. Тези пакети са осигурени от програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“, финансирана от Американската агенция за международно развитие.

    Помощта е предвидена за  665 души  в Хасковска област, уточниха от БЧК.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Бр
      Браво!
      5 0
      20:44, 25 ное 2020
      Днес са занесли на болните ми родители. Идея нямате колко са благодарни и щастливи!
    • 2
      Аз
      Аз
      0 0
      11:56, 27 ное 2020
      Къде е този списък?Телефон не вдигат!Как да разберем за кого по точно се отнася?
    Последни новини