От х:

Днес в x:

12 °C

Тръмп даде зелена светлина на Байдън

Доналд Тръмп даде зелена светлина за началото на процеса по преход на властта към бъдеща администрация на Джо Байдън. Това става, въпреки че президентът все още се въздържа да признае директно победата на Байдън.

Решението предоставя на следващата администрация ресурсите и необходимата подкрепа, за да осъществи прехода във властта по безпроблемен начин.

Забавянето от две седмици на началото на процеса не позволяваше на избрания президент да получи достъп до свръхсекретни информации в областта на националната сигурност и отбраната, както обикновено се случва.

Джо Байдън обяви първите си назначения.

Дългогодишният дипломат и служител в сферата на националната сигурност Антъни Блинкън ще бъде държавен секретар. Той е бил вторият човек в Държавния департамент и заместник-съветник по националната сигурност в администрацията на президента Барак Обама. Блинкън иска да възвърне доверието на света в Съединените щати и да възстанови съюзите, пострадали по времето на Тръмп.

Бившият държавен секретар Джон Кери ще бъде специален пратеник на американския президент по въпросите на климата и член на Националния съвет за сигурност.   

  

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини