От х:

Днес в x:

СЗО съобщи за рекордните над 3,3 милиона нови случаи на коронавирус през последната седмица

Световната здравна организация (СЗО) съобщи за рекордните за 7-дневен период над 3,3 милиона нови случаи на коронавирус през последната седмица, предаде ТАСС.

Досегашният рекорд от повече от 2,8 милиона новозаразени датираше от 19-25 октомври.

През последната седмица са починали над 45 хиляди заразени - с 9 хиляди повече отколкото през предходната.

Общият брой на регистрираните заразени по света към 1 ноември е около 46 милиона. 1,2 милиона от тях са починали, сочат данните на СЗО, цитирани от ТАСС.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много заразени и починали, съответно повече от 9,4 милиона и над 230 хиляди, отбелязва Ройтерс.

Броят на смъртните случаи в Бразилия надхвърли 160 хиляди.

Страната е на второ място в мрачната статистика. Темповете на разпространение на коронавируса в Бразилия обаче се забавят.

Мегаполисът Рио де Жанейро отвори отново своите плажове и продължава да отменя ограниченията във връзка с коронавируса, предаде ДПА.

854 души са починали от Ковид-19 за изминалите 24 часа във Франция - най-големият брой за едно денонощие от 15 април, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

Пациентите с коронавирус в болниците в страната са се увеличили с повече от 1000 за пети път през последните девет дни.

Броят на новозаразените във вторник е над 36 хиляди - далеч под регистрирания в понеделник рекорд от повече от 52 хиляди.

Великобритания съобщи за 397 смъртни случая от Ковид-19 - най-много от 27 май. Общият брой на починалите в страната, която е на първо място в черната статистика в Европа, достигна 47 250.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини